Hírek

2015.02.08. 14:40

Franciák és magyarok együtt táncoltak

Dunaújváros - Különleges élményben lehetett részük azoknak, akik látták a Gárdonyi iskolában szombaton délelőtt rendezett táncgálát.

Körmendi Erzsébet

A Gárdonyi iskola tanári karának, diákjainak vendégeként Dunaújvárosban tartózkodik a partner település, Villejuif 15 tagú diákcsoportja (három tanár kíséretében) már hétfő óta. A francia regionális művészetoktatási intézmény növendékei természetesen ismerkedtek a fővárossal, Dunaújvárossal, ám a számos szabadidős program mellett napjuk jelentős részét a gárdonyisokkal közös táncpróbák tették ki.

A diákok ugyanis egy fergeteges gálára készültek, ahol a honi fiatalok és a francia vendégek bemutatták saját táncaikat, kuriózumként pedig előadták azt a közös produkciót, amelyet egész héten gyakoroltak. A táncgála ötlete Villejuif tánciskolájának igazgatónőjétől, Virginie Cosniertől származik. A diákok szorgalmának és tudásának köszönhetően gyönyörű produkciónak lehettünk tanúi a Gárdonyiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!