Hírek

2015.02.26. 10:35

Gázszagot éreztek a Rudasban - kiürítették az iskolát (frissítve)

Dunaújváros - A diákok és a dolgozók szúrós szagot éreztek a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola pincéjében lévő termeknél ma délelőtt, ezért ki kellett üríteni az épületet.

Körmendi Erzsébet

11:30 A tűzoltóságot  11 óra körül értesítették, majd az intézményben tartózkodó mintegy 600 diák, 60 dolgozó nagyjából 10 perc alatt elhagyta az intézményt. A tanulókat hazaengedték, ma már nem folytatódik a tanítás.

Helyszíni információink szerint négyen (a portás és három diák) éreztek szúrós fájdalmat a garatukban és a nyelőcsövükben, valamint fejfájásra, hányingerre panaszkodtak. Őket a mentők megvizsgálták a helyszínen, majd megfigyelésre kórházba szállították. Továbbá kiürítették az iskola melletti kollégiumot is. Az ott tartózkodók a TISZK tanirodájában várták a fejleményeket dél körül.

A katasztrófavédelem szakemberei még vizsgálódnak a helyszínen, próbálják kideríteni, honnan és milyen gáz kerülhetett a levegőbe az épületben.

Délután várhatók további fejlemények arról, hogy a dolgozók visszatérhetnek-e a Rudasba, a kollégiumot használhatják-e az ott lakó diákok (vagy nagyjából 120 középiskolás elhelyezésükről gondoskodni kell).

Egyelőre még arról sem döntöttek a katasztrófavédelmi vezetők, hogy a ma 17 órára meghirdetett közbiztonsági fórumot a szervezők megtarthatják-e az iskolában.

13:54 A Fejér megyei katasztrófavédelmi mobil labor egysége átvizsgálta a dunaújvárosi Római körúti szakközépiskolát, azonban veszélyesanyag-koncentrációt sem az alagsorban (itt érezték a szúrós szagot a diákok), sem az iskola más részeiben nem tudtak kimutatni. Az iskola átvizsgálását követően a tűzoltók elhagyták a helyszínt és állomáshelyükre vonultak.

14:12 Lapunk úgy értesült, hogy a ma délutánra tervezett lakossági fórumot megtartják a Rudas középiskolában, valamint pénteken is lesz tanítás a Római körúton található oktatási intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!