Hírek

2015.01.08. 13:45

Leégett a házuk szilveszter éjjelén

Perkáta - A Bajcsy-Zsilinszky utca egyik házában szilveszter éjjel tűz ütött ki, személyi sérülés nem történt, a család nem tartózkodott otthon.

Bogó Anikó

Az épület jelentős károkat szenvedett, lakhatatlanná, életveszélyessé vált. A tüzet a Dunaújvárosi Tűzoltóság munkatársai oltották el, a munkákat a rendőrség körzeti megbízottja és a Perkátai Polgárőrség Egyesület tagja biztosították.

Több szomszéd, utcabeli segítségére volt a családnak már azon az éjjelen. Három kiskorú gyermek lakott szüleivel a házban, most a nagypapához költöztek de a család igyekszik minél előbb saját lábára állni, ehhez természetesen mindennemű segítséget elfogadnak.

A Vöröskereszt, a helyi Katolikus Karitász tagjai az elsők között nyújtottak támogató jobbot a károsultaknak. Az anyuka elmondta, hogy a Vöröskereszttől kiemelten sok adományt kaptak. Az önkormányzat részéről Somogyi Balázs polgármester az újév napján elment a család leégett házához, és az ott megígért támogatást már oda is adta az édesanyának. A szomszédok, utcabeliek, mindenki, aki csak ismeri a családot lehetőségeihez mérten adakozik, élelmiszer, ruha, háztartási cikkek, bútorok, pénz formájában. A gyermekek közül egyik kislány óvodába jár még, a nővére és a bátyja pedig a helyi általános iskolás. Mindenük odaveszett a tűzbe az osztályfőnökök és óvónők is a segítségükre voltak, hogy a téli szünet után a csemeték zökkenőmentesen folytathassák iskolai és óvodai életüket.

Südi Lászlónénak (bordó kabátban) a helyi nemzetiségi önkormányzat élelmiszer csomagot ad át Fotó: Bogó Anikó

Civil szervezetek, intézményi dolgozók is kisebb gyűjtést szerveztek a településen, és elsősorban élelmiszerrel támogatták a családot. A Perkátai Polgárőrség Közhasznú Egyesület, a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat is a bajba jutottak segítségére volt már, és többen még most szervezik az adományokat.

Kérjük, ha valaki segíteni tud és szeretne a bajbajutottakon, keresse közvetlenül, vagy az önkormányzaton keresztül a családot. Örömmel fogadnak mindent!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!