Hírek

2013.08.02. 22:00

Fúvósokkal hangoltak Nagyvenyimen a falunapra

A partnertelepülés, Altomünster fúvószenekarának koncertjével kezdődött pénteken a falunapi zenés est a parkban.

Körmendi Erzsébet

Az altomünsteri fúvószenekarnak komoly feladata lesz holnap is, ugyanis zenével kell ébresztenie a község népét, mégpedig a nagyvenyimi mazsorettek közreműködésével. A kilenc órakor kezdődő ünnepi képviselőtestületi ülésen megemlékeznek a község önállóvá válásának évfordulójáról, valamint kitüntetéseket adnak át a községházán.

A falunap kulturális programja interaktív gyermekműsorral kezdődik a parkban 10 órakor, majd a Baracsi Néptáncegyüttes táncházzal és fellépéssel mulatja az időt, Várai Áron és Papp Marcell népdalénekesek közreműködésével. Az Aranydaru Dalkör után jó ebédhez szól a nóta.

Nagyvenyim büszkeségei mutatkoznak be a színpadon délután egy órától: a mazsorettcsoport után a Kossuth iskola növendéke, Németh Petra énekel. A gyermekek mesét láthatnak és hallhatnak, majd a felnőtteknek a Sramlikings zenél fél kettőtől. Szívtiprók, Lórán Barnabás, Zsombó község, Csobot Adél a következő fellépők sorrendje. Majd Szabóné Lőricz Ilona polgármester a település kitüntetettjeit köszönti fél hatkor. Operett és sanzon műsor, Mystery Gang koncert, hip-hop és hastánc szerepel még az este kínálatában egészen az este fél tízes Digitál-buliig.

A színpadi műsor közben érdemes megnézni a kiállításokat: Szloboda Antal festő, Móri Imréné goblein varró alkotásai mellett láthatják foltvarró klub és az aranykezű öltögetők munkáit is a Kosstuh Lajos Általános Iskolában.

A művelődési házban asztrológia és kineziológia is lesz. Továbbá egész nap a parkban játszóház, arcfestés, ugrálóvár, gólyalábasok, kirakodóvásár, továbbá a sportpályán focimeccsek várják a nézőket, vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!