Hírek

2013.08.11. 17:42

A tassi polgárok együtt ünnepeltek a falunapon

Tass – Szombaton immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a települési falunapot. Minden korosztály remekül szórakozhatott.

Szabó Szabolcs

Tény: kellemes emlékeink ismét tassi csavargásra ítéltek bennünket, hiszen nem is olyan rég, bő egy hónapja a tassi strandon szemléztük a vízibulit, ahol vállalkozó kedvű csapatok ötletes járművekkel szelték a Duna vizét.
– Igyekszünk minél több érdekes és izgalmas programmal kedveskedni a helyieknek és a hozzánk látogatóknak. Az idei nyáron másodszor jelentkezett a tassi Duna-party, amelynek keretében két új sportpályát is avathattunk. A mai falunapon pedig egyaránt kínálunk szórakoztató, könnyed és kulturális programokat az érdeklődőknek – fogalmazott a DH-nak Tass település polgármestere, Németh Gábor, aki elárulta: az idei évben ünneplik a helyi református templom 125., valamint a katolikus templom 190. évi fennállását is.

A falunapi programsor mellett egy helytörténeti kiállítás és egy gobelin tárlat is várta az érdeklődőket a Faluház köré szerveződött ünnepségen.
A tassi falunap szombaton délután 13 órakor köszöntővel és programismertetéssel kezdődött, majd a helyi nyugdíjasklub műsorával folytatódott. A népszerű együttesről megtudhattuk, hogy új fellépőruhájuk egy tavaly szeptemberben rendezett jótékonysági bálnak köszönhető, amelyen a támogatói felajánlásokból több mint háromszázezer forint jött össze.

A mulatós egyveleg után már a családokat várták a Faluház parkjában felállított nagyszínpad elé, ahol a Cakkumpakli Gyermekszínház előadása várta az érdeklődőket. A folytatásban fellépett a Levendula AMI tánckara is, amely több mint száz tassi és környékbeli fiatalt mozgat meg hétről hétre. A nagyszabású program keretében este átadták a Tassért emlékérmet is, amelyet a Neszményi házaspár vehetett át.
A sorrendben tizenegyedik falunapi rendezvénysorozat tűzijátékkal és koncerttel zárult szombaton este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!