Hírek

2013.06.16. 17:57

Új vízkezelő telep a kokszólónál

Dunaújváros - Bár egy közel hárommilliárdos fejlesztés bemutatására invitálták a helyi és az országos sajtó képviselőit szombaton a Vasasnap előtt, igazán mindenkit egy kérdés foglalkoztatott: mi lesz a kohóval?

Szabó Szabolcs

Munkatársunk  részben  erre is választ kapott  a  Dunaferr-csoporthoz tartozó ISD Kokszoló Kft. modernizált technológiai vízkezelő telepének átadásán. A helyszíni bejárás előtt tartott köszöntőjében Jevgenyij Tankilevics, az ISD Dunaferr Zrt. cégvezetője elmondta, évek óta tart a világ acéliparának mélyrepülése, amely az ISD Dunaferrt is keményen érinti, azonban a jelenlegi és jövőbeni fejlesztések és beruházások is igazolják, hogy cég tulajdonosai felelősen gondolkodnak, és  meg kívánnak felelni a szigorú magyarországi környezetvédelmi előírásoknak.

A cégvezető itt már utalt rá, elkötelezettek a folyékony vonal megtartása mellett.  A kokszoló vízkezelő telepét Orova István ügyvezető igazgató mutatta be, aki kiemelte, hogy a fejlesztés elsődleges célja volt  a kokszolási folyamat során keletkező technológiai vizekből a nitrogén és a szerves összetevők hatékony eltávolítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!