Hírek

2013.06.26. 17:52

Saját markolóval kátyúzzák a falubeli utakat

Nagykarácsony - A József Attila utcában kátyúztak szerdán. Egyik utat a másik után javítják ki, ahogy a pénz engedi.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat korábban jelentős összegeket fizetett a vállalkozónak azért, hogy az munkagépekkel helyreállítsa a falu kigödrösödött útjait. Ám ez már csak a múlt...

A gép hordja  egyik gödörtől a másikig a salakot,  Kemény Zoltán  és kollégái  lapáttal, gereblyével egyengetik utána az anyagot (Fotó: Lázár Zsolt)

A képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat vásárolt egy gépet, és azóta  ezzel a markolóval végzik el a  kátyúzást, egyéb hasonló feladatokat. Információnk szerint megérte a befektetést, mert a gép árának a kétharmada már megtérült azáltal, hogy saját erőből oldják meg ezeket a teendőket.

A munkagép csak az egyik része volt a dolognak, hiszen az útjavítások munkalehetőséget is teremtettek a falubeliek számára. Ugyanis az önkormányzati dolgozók, közfoglalkoztatottak tevékenykednek  a markoló mellett, elterítik a gödrökbe lerakott dolomitkupacokat. Több utcában kátyúztak már ezzel a módszerrel, és folytatják a munkát, ahogyan a költségvetési forrás engedi. Ma például a József Attila utcában dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!