Hírek

2013.06.10. 13:54

Látni és látszani - ajándék mellények gyerekeknek

Rácalmás - Láthatósági mellényeket ajándékoztak a diákoknak a Szent György Polgárőr Egyesület tagjai pénteken reggel.

Körmendi Erzsébet

A rácalmási polgárőrök figyelnek a kisvárosban élő gyerekekre. Azon kevesek közé tartoznak, akik példa értékű módon  minden reggel hét és nyolc óra között ott posztolnak a főutcai zebráknál, valamint  az iskola és az óvoda  előtt segítenek a diákoknak  átkelni az úton, és folyton oktatják őket a helyes közlekedésre, felhívják a figyelmüket a szabályok betartására.

Összesen 150 fényvisszaverő mellényt osztottak ki Rácalmáson (Fotó: Vohlmann György)

A nyár közeledtével gondoltak egy nagyot: a civil szervezetek támogatására szánt önkormányzati keretből pályázattal elnyert összegből láthatósági mellényeket vásároltak - mégpedig divatosakat, hogy a fiataloknak ne legyen ciki felvenni a zöld mellénykét.

A Szent György Polgárőr Egyesület tagjai közül nagyon sokan várták   a gyerekeket a Jankovich iskola előtt múlt pénteken reggel, hogy megajándékozhassák őket: minden kerékpárral érkező diák kapott egy láthatósági mellényt, és az ovisoknak is jutott a meglepetésből, mégpedig a saját kis méretükben  tíz darab. Összesen 150 fényvisszaverő mellényt osztottak ki.

Vizi István szerint nagyon fontos, hogy a nyári szünet előtt nyomatékosan figyelmeztessék a nebulókat a veszélyekre és arra, hogy  használják a mellényt,  mert saját  érdekük nemcsak látni, hanem látszani is az úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!