Hírek

2013.05.17. 16:34

Városlakók közös ügye a vasmű sorsa

Dunaújváros - A csütörtöki MSZP- és Együtt-PMP sajtótájékoztatókra reagálva rendezett sajtókonferenciát a Fidesz helyi szervezete pénteken kora délután. A kérdések függőben vannak.

Pekarek János

A Fidesz-Magyar Polgári Párt dunaújvárosi szervezete sajtótájékoztatóval reagált pénteken délután az MSZP, valamint az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség csütörtöki megnyilatkozásaira, valamint az elmúlt húsz év legsúlyosabb botrányára, a Portik-Laborc-ügyre. Dr. Ragó Pál alpolgármester a tájékoztató kezdetén kijelentette: a pofátlan és cinikus maffiabaloldal lepaktált az alvilággal. Dr. Dorkota Lajos megyei kormánymegbízott, dunaújvárosi országgyűlési képviselő szerint érthetetlen, hogy azok, akik 2004-ben külföldi kézre adták a Dunaferr-t, miután a 2002-es választási kampányban, Dunaújvárosban, Medgyessy Péter miniszterelnökjelölt kijelentette, hogy nem fogják privatizálni a vasműt, most a munkások megmentőjeként próbálnak fellépni.

- 2004. novemberében elmondtam, mi fog történni a Dunaferr-rel - fejtette ki Dorkota.

- Különösen, hogy úgy adták el az önkormányzat vasműs tulajdonrészét, hogy nem kértek és biztosítottak helyet sem a cég igazgatóságában, sem a felügyelőbizottságban. Döntő szavunk nyilván nem lett volna, de legalább ráláttunk volna a folyamatokra! - így a kormánymegbízott. Dorkota Lajos kijelentette: a Fidesz mindent megtett és megtesz azért, hogy a vasmű fejlődjön, mert ez minden városlakó közös ügye. Hozzátette: nincs szükség olyan szervezetek magamutogatására, amelyek érdemben semmit nem tettek.

- Az önkormányzat is folyamatosan egyeztet a vasmű főnökeivel, folytatta Dorkota. Hozzáfűzte: a minap tárgyalt a cégvezetés képviselőjével, aki kijelentette: nem dönthetnek a tulajdonos hozzájárulása nélkül! Úgy tudjuk, hogy május 31-ig a vasmű vezetésének el kell fogadnia a tavalyi mérlegbeszámolót és az idei üzleti tervet. Utóbbiban már szerepelnie kell(ene) a kohófelújításnak is. Nem hivatalos információink szerint úgy tűnik, mintha elkezdődött volna az anyagrendelés a kohóátépítéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!