Hírek

2013.05.27. 16:10

Fél évszázados a Zengő-Bongó

Dunaújváros - Alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepli ezen a héten a Zengő-Bongó Bölcsőde. A pazar, ünnepi nyitány hétfőn délután volt a városházán.

Körmendi Erzsébet

Gyermekzsivajtól volt hangos a városháza színházterme hétfőn délután: a Zengő-Bongó jubileumi megnyitójára gyűltek össze a bölcsőde dolgozói, a szülők és a gyerekek. A csodálatos produkciók, dalok, zenék és táncok mellett képekben idézték fel az intézmény életét, ötven évét, vagyis a múltat és jelent  - amelyről Werner Erika bölcsődevezető  is beszélt a köszöntőjében.

A Zengő-Bongó jubileumi megnyitójára gyűltek össze a bölcsőde dolgozói, a szülők és a gyerekek (Fotó: Lázár Zsolt)

A bölcsőde építése 1963. február 17-vel kezdődött, akkor még 100 férőhelyesnek építették, ma 78 kisgyermeket gondoznak, nevelnek. Mit jelent a gyermekeknek, szülőknek a bölcsi? Werner Erika válasza a teljesség igénye nélkül: biztonságot, szakszerű ellátást, a közös játék örömét, szeretetet, toleranciát, tiszta, gondozott udvart, finom, változatos étrendet, barátságos csoportszobákat, erőt adó alvást, pihenést,  apát és anyát...

- Az intézmények nyitottá válása, különböző családi programok új lehetőséget kínáltak a bölcsődei szakemberek számára. Mindezt nem volt könnyű elfogadni, azonosulni az új nézetetekkel, elvárásokkal, ám a siker, a szülők támogatása, elismerése erőt adott és megújult energiával töltött fel bennünket. A bensőséges érzelmi  viszony kialakítása a gyermek és a nevelő között,  illetve a jó partneri kapcsolat a szülőkkel elvárt és kedves feladataink közé tartoznak - mondta a bölcsődevezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!