Hírek

2013.05.10. 16:46

Diákévekre emlékeztek

Pazar módon mutatta meg jelenlegi képélt a Kossuth Lajos Általános Iskola az egykori növendékeinek: az intézmény valamennyi tanulója színpadra lépett a Dzsungel könyve musical feldolgozásában.

Körmendi Erzsébet

Ennyi embert még talán soha nem láttunk a Kossuth iskola tornatermében, mint pénteken délután, a gálával egybekötött véndiák találkozón. A mostani év utolsó számjegyére végződő hat évfolyam 1953, 1963, 1973, 1983, 1993, 2003 végzőseit hívta meg a tantestület véndiák találkozóra.



A gála keretében az iskola valamennyi tanulója fellépett a Dzsungel könyve musicelben, amelyet Tóthné Kolmankó Diána és Kiss Zoltánné vitt színpadra, és amit megnéztek a szülők szintén egykori kossuthos diákok is. Tehát akár generációk találkozójának is nevezhetnék a pénteki iskolai rendezvényt. Pedig nem is olyan régi ez az iskola. Féltetős kultúrháznak épült '48-ban és négytantermésként kezdett működni '54-55-ben.

A szél levitte a tetejét '67-ben a diákok persze örültek ennek akkor , és rá egy évre építették újjá a mai emelettel együtt, és tornaterem pedig '92-ben készült el. A hatvanhármas végzősök közül Rédl Erzsébet, Szaksz Ferenc és Prajda Mária újságolta, hogy ők még a szőlőhegyi iskolában kezdték az első osztályt, amelynek az volt a nevezetessége, hogy hét közben iskolaként, hétvégén pedig kocsmaként funkcionált.


Sándor Gizella szintén a hatvanhármasokhoz tartozik, és azt mondta: a ballagás óta most először jött vissza Venyimre. De a boldog diákévek felejthetetlen pillanatai mindenkinek belevésődtek az emlékezetébe, függetlenül attól, hogy tíz vagy hatvan évvel ezelőttiek is a képek. Kundra Lászlóné igazgató szerint éppen ez volt a céljuk: feleleveníteni a régi időket, hogy a mostani generáció tovább vigye a lángot, amit a véndiákok adnak át nekik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!