Hírek

2013.02.10. 19:39

Végzőseit búcsúztatta a főiskola, százötven oklevelet adtak át szombaton

Friss diplomásait és záróvizsgát sikeresen teljesítő hallgatóit együtt köszöntötte szombati ünnepi diplomaosztóján a Dunaújvárosi Főiskola. Kétségek és remények - 150 oklevelet adtak át.

Szabó Szabolcs

A mesterképzésen végzett hallgatók közül Ácsné Szilvia Ágnes veszi át a diplomáját a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában rendezett ünnepségen

Csordultig megtelt a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnoka szombaton délelőtt. A sokadalom ezúttal a friss diplomásokat, és a záróvizsgát sikeresen teljesítő hallgatókat köszöntötte  ezúttal már nem ünnepi szenátusi ülés keretében. A hagyományoknak megfelelő díszlet és az ünnepi körítés azonban megmaradt.

Dr. András István rektor köszöntője és  útravalója után több mint százötven diplomát adhatták át a szakok vezetői. Az intézmény vezetője beszédében a felsőoktaás és a Dunaújvárosi Főiskola jelenlegi helyzetére is kitért: a közösség összefogását szorgalmazta. A Dunaújvárosi Főiskola függetlenné válása óta huszonhetedik alkalommal köszöntötte frissen végzett hallgatóit Ezúttal mindenkit.Ugyanis a főiskola vezetésének döntése értelmében nem csak a friss diplomásokat köszöntötték, hanem a záróvizsgát teljesítőket is. Számszerint: 347 hallgató vállalkozott az utolsó vizsgára, ebből 326-an sikeresen teljesítették a követelményeket. Így a megszokottnál jóval többen gyűltek  össze a sportcsarnokban. Köztük hat külföldi diák is, akik a helyi campuson szerezték meg első diplomájukat, vagy gyarapították a már meglévőket.

Az ünnepi műsor keretében  Polgár Lilla színművésznő tolmácsolásában hallhatták az egybegyűltek  Arany János Domokos napra című versének ezen sorait is:Előtted a küzdés, előtted a pálya,  Az erőtlen csügged, az erős megállja.  És tudod: az erő micsoda?   Akarat,  Mely előbb vagy utóbb, de borostyánt arat.  Biztos pályára nem, de küzdésre, küzdelemre mindenképpen számíthatnak a friss  diplomások  jelezte köszöntőjében dr. András István, az intézmény vezetője, aki elmondta, a Dunaújvárosi Főiskolán megszerzett tudás jó esélyeket teremt a végzősök előtt álló feladatokhoz. Ám a tudásgazdaság követelményei szerint rendre vissza kell ülni az iskolapadba. A helyi campus arra vállalkozik, hogy  e tudást lehetőleg ismét itt szerezzék meg a régi tanulók.Kétségben az egység. Egységben a kétség  idézett András István, utalva a felsőoktatás, a főiskola jelenlegi helyzetére. Az intézmény vezetője szerint a kétségek közepette a közösség adhat támaszt, és nyújthat megoldást, és a főiskola ilyen közösségként próbál meg működni a jövőben is.Jó szerencsét!  a selmeci hagyományokhoz hű üdvözléssel búcsúztatták a végzősöket szombaton a campuson, ahol lassan megkezdődik az új szemeszter, és javában tart a felvételi szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!