Hírek

2013.01.10. 16:46

Pénz van, tető nincs

November végén kigyulladt egy családi ház Újtelepen: a benne élő idős házaspár majdnem mindenét elveszítette a tűzben. A helyreállítás megkezdődött, tetőszerkezet még nincs. Szakértő ügyvédet keresnek.

Pekarek János

Előtérben az üszkös roncsok, háttérben a tető nélkül maradt ház. A szomszédok és a rendőrök őrzik

Nem is tudjuk, hogy ma jobb, avagy rosszabb-e a helyzet a Kőrösi Csoma Sándor utca azon családi házánál, amely  tavaly novemberben ismeretlen okokból kigyulladt. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy (miként még akkor beszámoltunk róla) személyi sérülés nem történt. Ez is a gondviselésszerűen arra járó büntetésvégrehajtási tiszthelyetteseknek és a bátor tűzoltóknak köszönhető, akik biztonságba helyezték a szerencsétlenül járt épület, és a szomszédos ház lakóit biztonságba helyezték.  Kőrösi utca 20. számú ház tetőszerkezete és melléképületei megsemmisültek, számoltunk be a szomorú tényről.

Ma a romeltakaratítás és helyreállítás sajátos keverékéről írhatunk. Mint a cikkünkhöz mellékelt képen is látható: az egykori szép kis családi ház tetőszerkezetét, amelynek csak üszkös gerendái maradtak meg, mára lebontották, s a melléképületek romjait is majdnem teljesen eltávolították. Az épületben helyreállították az elektromos áram szolgáltatást, így a lakhatási viszonyok már majdnem elviselhetőek, tudtuk meg tegnap délután a tulajdonostól, Gyenei Józseftől. Aki eddig mintegy félmillió forintot költött a kárelhárításra és a minimumfeltételek megvalósítására: például az áramon kívül egy kályha, és a hozzá szükséges kürtő kialakítására.

Kedden viszont végre számlájára írták a biztosítási kárösszeget  ami több szakértő szerint éppen csak hogy fedezi egy új tetőszerkezet felépítését. Gyenei úr, aki régi mesteremberként és többszörös feltalálóként élete ötleteinek, szabadalmainak  könyvtárnyi dokumentációját, és mindenféle berendezéseit, szerszámait, autóját veszítette el a tűzben, többek tanácsára most azt fontolgatja, hogy sikerdíj ellenében megbíz egy biztosítási ügyekben jártas ügyvédet: harcolja ki az elveszített, ránézésre is sokkal több pénzre taksálható elveszett javak teljes megtérítését. Lapunk a továbbiakban is támogatja ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!