Hírek

2012.12.14. 14:18

Razzia az illegális fakitermelők és orvvadászok ellen

Összehangolt akciókra készül a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Magyar Vadászkamara Fejér Megyei Területi Szervezete.

feol.hu

Az elmúlt évek tapasztalatai ugyanis azt mutatják, hogy a hideg beálltával és az év végi ünnepek közeledtével egyre inkább elszaporodnak az erdőkben a falopások, különösen az örökzöldek tekintetében, valamint egyre inkább megjelennek az orvvadászok, hogy az ünnepi asztalokra kerülő vadakat illegális módon szerezzék be.

Ezért a Fejér megyei rendőrök és vadászok a közeljövőben közös razziákat szerveznek az illegális fakitermelők, valamint az orvvadászok lefülelése érdekében.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság eddig is kiemelt hangsúlyt fektetett a tulajdon elleni szabálysértések visszaszorítására. Mind a termény-, mind a fa-tolvajok ellen a törvény adta lehetőségek keretein belül határozottan lépett fel.

Erre a jövőben is számítani lehet. A cél ugyanis, hogy a kisebb értékű lopások elkövetői elfogásra kerüljenek és minél előbb bíróság elé állhassanak - közölte a rendőrség péntek délután.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!