Hírek

2012.07.10. 09:31

Egészségünkre válik - Modernizálják a rácalmási orvosi rendelőt

Rácalmás - A rácalmási betegek év végén már modern Egészségházban kereshetik fel az orvosokat és a védőnőket. Addig a régi városházát alakítoták át rendelőnek.

Körmendi Erzsébet

Ideiglenes helyükön, a korábbi polgármesteri hivatal épületében is zökkenőmentesen dolgozhatnak az orvosok. A helyiségeket fertőtlenítették a költözés előtt, mindenkinek van saját kis rendelője, ahol fogadhatja a betegeket, a vizsgálót, várószobát sem kell nélkülözni.

- Melegebb az épület ebben a kánikulában, az Egészségházban hűvösebb volt, de elmúlik a kánikula, és akkor már jobb lesz - mondja dr. Földi Ágnes gyermekorvos, majd hozzáteszi:  - Mert egyébként minden rendben van, semmi nem zavarja a munkánkat.

Az orvosok nem panaszkodnak, elviselik az átmeneti kellemetlenségeket is, csak a cél lebeg a szemük előtt: decemberben már modern környezetben végezhetik majd a munkájukat. Az önkormányzat felvállalta az Egészségház teljes körű felújítását, annak minden költségét - az orvosoknak nem kell hozzájárulniuk a beruházáshoz, viszont minden az ő egyetértésükkel valósul meg, a tervezéskor a szakemberek kikérték a véleményüket.

- Az egészségügyi ellátások fejlesztése fontos számunkra. Több mint harminc éve hozzá sem nyúltunk a rendelőkhöz, és az elavult épület nem megfelelő sem az orvosoknak, sem a betegeknek - mondja Schrick István polgármester.

Az Egészségházra mintegy 87 millió forintot költ Rácalmás, a  felújítása javában tart. Az épületben lesz gyermekorvosi, háziorvosi és fogorvosi rendelő váróval, védőnői szoba, újdonságként a háziorvosoknak külön vizsgálóhelyiségük is lesz. Kívül-belül megoldják az akadálymentesítést teljes körűen, gondolva minden típusú fogyatékkal élőre. Kicserélik a tetőszerkezetet, a nyílászárókat, gazdaságossá teszik az elektromos- és fűtéshálózatot. Az autóval érkezőknek sem az út szélén kell majd megállniuk a járművükkel: külön parkolókat alakítanak ki a rendelő  mellett, és a mentőnek is saját beállóhelye lesz. Sőt, az esztétikus környezet kialakítása, parkosítás is szerepel a tervekben. A kivitelezőnek szeptember 30-ig kell befejeznie a munkát. A visszaköltözés és  berendezés után, decemberben már a megújult  helyen rendelhetnek az orvosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!