Hírek

2012.05.09. 02:29

Elkötelezetten a város sportja mellett

Dunaújváros - Rendkívüli tájékoztatóra hívta a sajtó képviselőit kedden délután a városházára Cserna Gábor polgármester, Szepesi Attila gazdasági alpolgármester és Szemenyei István, a női kézilabda-akadémia igazgatója.

Agárdy Csaba

- A mindenkori városvezetés mindig kiállt a sport mellett, és a mostani is ezt szeretné a lehetőségekhez képest. Nehéz a helyzet, a Dunaferr Zrt. kilépett a sporttámogatásból, ezután minden a városra szakadt. Legfontosabb feladatunk most a sportlétesítmények helyzetének megoldása. Az üzemeltetésre nyílt koncessziós pályázatot írtunk ki, ami június elsejéig befejeződik. De, ha sikertelen lenne a pályázat, arra is felkészültünk, ugyanis a költségvetésből már elkülönítettünk annyi pénzt, amennyiből a második félévben is üzemeltetni lehet a létesítményeket. Igazságtalannak tartom, hogy sok támadás éri a várost a sportpolitikája miatt. Eddig is kiemelten kezeltük ezt a területet, és feltett szándékunk, hogy a jövőben is így legyen - jelentette ki Cserna Gábor.


Ezután Szepesi Attila vette át a szót. Az alpolgármester is visszautasította azokat a vádakat, amelyek szerint a város vezetése nem szereti a sportot. Ennek ellenkezőjét bizonyítandó elmondta: a május 17-i közgyűlésen visszavonják azt a közgyűlési határozatot, amely szerint önkormányzati tulajdonú cégek nem támogathatják az egyesületeket. A jövőben ez nem így lesz, annyi megkötéssel, hogy a TAO-ból részesülő látványsportágak - jégkorong, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, vízilabda - továbbra sem kaphatnak az önkormányzati cégektől támogatást.

Szepesi Attilától megtudhattuk még, hogy nemrég a vizes sportágakkal sikerült megegyezésre jutniuk, az uszoda bérleti díját ötven százalékkal csökkentik, ami az egyesületeknek is megfelel. A napokban a többi sportággal is hasonló megállapodásra törekednek. Az is kiderült, hogy a Dunaújvárosi Városi Sportiskola százmillió forintos tartozást halmozott fel, amit az önkormányzat magára vállalt. Lapunknak arra a kérdésére, hogy ez miként keletkezett, Szepesi Attila tömören így válaszolt: - Számviteli hiba történt...

Az alpolgármester kifejtette: világos sportkoncepcióra van szükség, mert a város rendkívül szerteágazó és összetett sportéletét a jelenlegi gazdasági helyzetben csak a város nem tudja finanszírozni.

Szemenyei István a női kézilabda-akadémia működéséről mondta el, hogy a jelenlegi NB I-es felnőtt női csapat szereplésétől függetlenül ősszel el akarnak indulni az akadémiához átkerülő juniorokkal az NB I B-ben. A hosszú távú terv az, hogy Dunaújvárosnak meghatározó első osztályú csapata legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!