Hírek

2012.01.09. 03:26

Látogatás a Microsoftnál

Dunaújváros - A Microsoft budapesti központjában jártak a Dózsa és a Szilágyi iskola tehetséggondozó szakkörének tagjai. A gyerekek sokat játszottak, és okosodtak.

Horváth Viktória


Természetesen nem maradhatott el a játék sem. Nagy örömükre kipróbálhatták az Xbox 360-on futó legújabb játékot, a Kinectet. Ennek legnagyobb előnye, hogy csak úgy játszhatják, ha közben mozognak - páros küzdelmet vívhattak az interaktív terepasztalon, szerkeszthettek zenét és természetesen az ajándék sem maradt el.

Tehetséggondozó szakkörben, amelynek célja a rejtett tehetségek fejlesztése, mindkét intézményegység tanulói - vagyis a Dózsa és Szilágyi iskola diákjai - közösen dolgoznak. (a szakkör weboldala: http://www.tehetseggondozas.5mp.eu és a szakkör bemutatásáról szóló cikk: http://isze.hu/download/inspiracio/Inspiracio20113.pdf). Így a kiránduláson együtt voltak a dózsás és szilágyis nebulók. Sőt, a szakkörös tanulók mellett néhány informatika tagozatos tanuló is részt vehetett a kiránduláson. Az első lehetőség megszervezésében az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete volt segítségükre. A kapcsolatot hosszú távra tervezték, mert fontosnak tartják, hogy a Szilágyi egységben működő emelt szintű informatika oktatásban részesülő diákok a képzésük során legalább egyszer eljuthassanak a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cégének budapesti központjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!