Hírek

2011.09.08. 02:28

Nálunk is szól a magyar dal

Dunaújváros - Zenészek a helyijáratos buszokon, este közös éneklés, egyszerre az ország minden csatlakozott helyszínén, koncertek - nálunk is lesz Magyar Dal Napja!

Gallai Péter

Itt elhangzott, hogy a közel egymillió forintos költségvetéssel bíró eseményen a helyi tehetségekre és fellépőkre építenek, egyedül a sztárvendég, a Zorall lesz külsős . Természetesen a magyar zenék napján mindenki csak magyar műveket ad elő, különböző stílusokban. Az eseményt színesíti majd a zenészek a buszon elnevezésű kezdeményezés: 9 és 12 óra között a helyijáratokon fel-feltűnnek muzsikusok, akik a magyar zenét, valamint a napi programot népszerűsítik. Délután a Zorall együttes is buszra pattan...

Nyolc órakor különös esemény lesz, ekkor ugyanis az összes helyszín egyszerre dalol a fővárossal , ami idén Nyíregyháza. Ekkor valamennyi színpadon a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt adják elő a közönség bevonásával. Erről felvételek is készülnek, a legjobbat díjazzák. Így azt kérik a szervezők, hogy minél több városlakó legyen ott ezen az eseményen.

A program:

13 óra: Zoller Zsolt (gitár, ének). 13.30: Széchenyi gimnázium kórusa. 14: Kabócák zenekar (gyermekdalok. 14.45: Hajnali Utazók (country). 15.40: Srems (rock). 16.25: Revolver (rock). 17.10: Szabó Zoltán és Szabó Sebastian (világzene). 17.50: Pentele Ska Klub (ska). 18,35: Rockstone (rock). 19.30: DF női kara. 20 óra: Nyíregyházával dalol az ország - a Móricz kórus, a DF női kara, a Zorall zenekar, valamint a közönség részvételével. 20.20: Zorall együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!