Hírek

2011.06.08. 06:13

Szigorított szabályok - Az egyenruha nem lehet megtévesztő

Dunaújváros - Szigorítja a kormány a polgárőrségek működését. Az érintettek azt mondják: vannak még nyitott kérdések, de akik eddig is törvényesen működtek, azoknak nincs félnivalójuk.

Szigeti Sándor

A kormány a gyöngyöspatai események után döntött a módosítás mellett, ahol egy tisztázatlan hátterű polgárőrség tagjai keveredtek összetűzésbe a helyi romákkal.

- Azoknak a polgárőrségeknek, amelyek eddig is a törvény betűje szerint működtek, és be voltak jegyezve a bíróságon, nincs félnivalójuk a mostani módosítások miatt - szögezte le lapunk kérdésére Szloboda György.

A Táborállási Polgárőrség alapítója, és az Országos Polgárőr Szövetség Fejér Megyei Elnökségének tagja szerint ugyanakkor maradtak nyitva hagyott kérdések az egyeztetések után:

 

- Azoktól a polgárőröktől is erkölcsi bizonyítványt kérnének, akik tizenöt-húsz éve végzik ezt az önként vállalt munkát. Nem ez ellenőrzés tényével van gondunk, inkább az anyagi fedezetével. Egy erkölcsi bizonyítvány kiállításának díja több mint háromezer forint. Egy ötven fős tagságnál ez már százötvenezer forintra rúg, ami számunkra óriási összeg. A mi egyesületünk esetében megközelíti a járőrözés éves benzinköltségét. Szeretnénk, ha a kormány első alkalommal megfinanszírozná ennek költségeit - tette hozzá Szloboda György.

Szloboda György elmondta azt is: a tagságtól azt kérték, ezután is végezzék úgy a munkájukat, ahogyan eddig.

A módosítások több mint kétezer polgárőr szervezetet érintenek hazánkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!