Hírek

2011.05.23. 02:29

Trabanttuning-csodák

Nagykarácsony - Úgy látszik, a karácsonyi fesztivál mellé felzárkózik a Trabant- és Wartburg-találkozó is a falu nevezetességei között. Szombaton is nagy sikerrel rendezték meg.

Körmendi Erzsébet

Ha ez nem bizonyítja egy konstrukció életképességét, akkor semmi!

A konstrukciónak kiváló példáit láthattuk a 11. Nagykarácsonyi Trabant és Wartburg Találkozón. A csúcs (a főszervező Varga Tibor szerint) 2004-ben volt: akkor 320 keletnémet autó jelent meg.

Azért most szombaton is jóval száz fölött volt a számuk. Hiába: az idő múlásával minden tulajdonosi gondoskodás dacára egyre kevesebb járóképes Trabant és Wartburg marad.

- Az első találkozó baráti összejövetelnek indult - mondja a 27 éves ötletgazda. - Nagyon gyorsan kinőtte magát a dolog, mert ez egy jó buli! Most is vannak mindenféle díjak: a legszebb autó, a legszebb motortér, hifi-hangverseny, csak a gumifüstölési verseny maradt el, mert egyre kevesebben jelentkeztek rá. Viszont megcsináljuk a gyorsulási versenyt a bekötő úton!

 

Verseny ide vagy oda, az én szerény véleményem szerint az amúgy igen aktív kiskunlacházi Trabant Klub egyik tagjának, Basa Zsoltnak egy Trabant 600-ból tuningolt, dupla Weber-porlasztókkal ellátott 1300-as Golf-motorú, 140 lóerős, elöl-hátul tárcsafékes, könnyűfém keréktárcsás, 195/45-ös abroncsokkal szerelt, a becslések szerint 200 km/ó sebességre képes, csillogó-villogó járműve a létezhető legszebb!

Emellett még a székesfehérvári Németh Csaba 1.3-as Golfból származó, 115 lóerős turbómotoros 601 kombija is elhalványult, a kabrió Trabantokkal együtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!