Hírek

2011.03.23. 10:27

Előbb ki, majd vissza

Dunaújváros - A zöld rendelőt üzemeltető Pentinvest Kft. húszmillió forintos tartozást halmozott fel a DVCSH-val szemben. A szolgáltató szakemberei tegnap a házban jártak.

Szabó Szabolcs

Lapunk megkeresésére dr. Sasvári Ildikó kistérségi tisztiorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének helyi munkatársa megerősítette, alapkövetelmény az egészségügyi intézményekkel szemben, hogy hideg- és melegvizes kézmosási lehetőséget biztosítani kell, valamint a fűtés is elengedhetetlen. A nap folyamán többször is változott a helyzet. A szolgáltató DVCSH, az önkormányzat, valamint a zöld rendelőt üzemeltető Pentinvest között zajlott intenzív tárgyalássorozat. Lapzártánk előtt a DVCSH közleményt juttatott el lapunkhoz, amelyben ez állt: a szolgáltató 2007-től folyamatosan küldött fizetési felszólítást. A Pentinvest Kft. ennek ellenére sem volt hajlandó kifizetni a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft-nek a megközelítőleg húszmillió forint távhő-, melegvíz- és ivóvízdíjtartozását. Ezen idő alatt több mint húsz intézkedést foganatosítottak a nem fizető cég ellen. A szolgáltató a hatályos jogszabályok alapján, s mindezek következtében döntött a melegvíz- és távfűtés-szolgáltatás kikapcsolása mellett a Pentinvest Kft. tulajdonát képező zöld rendelőben. Tette ezt annak ismeretében, hogy információi szerint - mivel a Szent Pantaleon Kórház megszüntette működését az épületben - egészségügyi ellátást a fogyasztó Pentinvest Kft. ott már sem közvetve, sem közvetlenül nem folytat. Az épületben tartózkodókról, jogviszonyukról a kft. semmilyen tájékoztatást nem kapott, hivatalos információja nincs.

Dr. Dorkota Lajos, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, és Tóth László gazdasági alpolgármester kifejezett kérésére az épületben tartózkodók számára - akikkel a DVCSH semmilyen jogviszonyban nincs - ideiglenesen április 15-ig visszaállítják az épület általuk használt részében a távhő- és melegvíz-szolgáltatást, az alábbi feltételekkel:


A bent lévők biztosítják a szolgáltatónak az épületbe történő bejutást szerda délelőtt tíz óráig, hogy csak azokban a helyiségekben szolgáltasson, amiket használnak.

A zöld rendelő kálváriája tehát tovább folytatódik, melegvíz és fűtés áprilisig azonban legalább lesz az egészségügyi intézményben.

- Azt kérjük a zöld rendelőben dolgozóktól, hogy legkésőbb április 15-ig keressék meg a DVCSH-t, és nyilatkozzanak arról, hogy milyen jogviszonyban és milyen időtartamra kívánják igénybe venni a távhő- és melegvíz-szolgáltatást, - fogalmazott lapunk megkeresésére Fekete Györgyi, a DVCSH szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!