Hírek

2010.12.03. 03:25

Mikulás és gyertya

DH-összállítás - Folytatódnak az adventi programok a Dunaújváros környéki településeken. Bronzvasárnapon meggyújtják a második gyertyát és várják a Mikulást minden községben.

Körmendi Erzsébet

Mezőfalván a Piac téri advent programsorozat részeként december 5-én, vasárnap délután fél négykor gyújtják meg a második gyertyát a községi koszorún, majd Kristofory Valter plébános mondja el adventi gondolatait. A nyugdíjasklubok tagjainak műsora után a Mikulás lesz a vendég a téren, ahol karácsonyi zenék, sült gesztenye betlehemi jászol is várja a vendégeket.

 

Nagyvenyimen különleges lesz a hétvége. Az országos hírű Mezőföldi Mikulás teljesítménytúra december 5-én, vasárnap reggel hét órakor az iskolától: 20, valamint 30 kilométeres távot kell teljesíteniük a résztvevőknek Nagyvenyim és Nagykarácsony között. A rövidebb túraútvonal rajtja a Mezőfalvi iskolánál lesz, szintén hét órakor.

A települési programok 16 órakor kezdődnek a Mindenki fenyőfája elültetésével és közös díszítésével. Fél öttől: falu díszvilágításának ünnepélyes avatása, nagyvenyimi mazsorett csoport zenés műsora, Szabóné Lőricz Ilona polgármester ünnepi beszéde és a Kossuth iskola diákjainak karácsonyi műsora után gyertyagyújtás lesz az altomünsteri Mikulással.

Nagykarácsonyban folytatódik az ingyenes adventi koncertsorozat december 3-án 18.00-kor: Geleta Viktor, tenorénekes lép fel a játszóházban. Szombaton, december 4-én nagyszabású gyermekprogramokkal várják a látogatókat 11 órától a rendezvénycsarnokban. A helyi diákok előadják A Tündérek karácsonya című mesejátékot, majd bohócműsor, színdarab és Bóbita-koncert szórakoztatja a vendégeket. Vasárnap fél 11-től a Játszóház színpadán varázslóműsor, bohócparádé a kezdő program, majd fellép a Szironta Csengettyű Együttes, illetve üdvözlik a Mezőföldi Mikulástúra érkezőit. Hétfőn szintén varázslóműsor, bohócparádé és bábjáték szerepel a játszóház kínálatában. Szombaton, vasárnap és hétfőn kisvonat közlekedik a helyszínek között folyamatosan, illetve lovas kocsival is megtekinthetők a község nevezetességei, és a Szeretetposta is nyitva lesz szombaton és vasárnap is.

Rácalmáson a gyermekeknek kedvez a bronzvasárnapi kínálat. Az Apacuka együttes show műsorát láthatják decembr 5-én, vasárnap este fél hattól a Jankovich-kúriában. Után családi programként meggyújtják a város koszorúján a második adventi gyertyát.

Címkék#advent

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!