Hírek

2010.09.16. 02:28

Magyar könyveket vinnének Erdélybe

Dunaújváros - Magyar nyelvű tankönyveket és kötelező olvasmányokat gyűjt a főiskola hallgatói önkormányzata. A széki könyvtárat segítik.

Szigeti Sándor

A település könyvtárában súlyos hiány van, elsősorban az alsótagozatosoknak szóló magyar nyelvű tankönyvekből, és munkafüzetekből.


- Többen évek óta visszajárunk ebbe a Kolozs megyei faluba. Idén szembesültünk azzal, hogy a helyi könyvtár az alulfinanszírozottság miatt komoly problémákkal küzd. Jobbára adományokból, illetve pályázatok útján tartják fent magukat, és ugyanebből a keretből kellene új kiadványokat beszerezniük, ám erre nincs lehetőségük - mesélt Kádas Tamás Balázs arról, miért indították útjára a mostani akciót. Az első felajánlások már megérkeztek a HÖK irodára.

A hallgatói önkormányzat nemcsak a főiskolások aktivitására számít. Abban bíznak, hogy a felhívásról értesülve mások is csatlakoznak a kezdeményezéshez:

- Már találtunk egy vállalkozót, aki ingyen és bérmentve elszállítja Székre a felajánlásokat. Jó volna, ha minél több könyv összegyűlne - tette hozzá az elmondottakhoz a főiskola HÖK-elnöke.

- A tankönyveket és a kötelező olvasmányokat a Hallgatói Önkormányzat irodájába várjuk. Hétköznap a Dózsa György út 37. szám alatti kollégiumban találnak meg bennünket - mondta Stircz Rita, a gyűjtés koordinátora.

A segítő szándékú Dunaújvárosiaknak bő egy hónapig, október utolsó hetéig van lehetőségek arra, hogy szétnézzenek otthon, milyen könyvekkel tudnák segíteni a széki könyvtárat.

Aki úgy érzi, szívesen csatlakozna az akcióhoz, bátran keresse a főiskolásokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!