Hírek

2010.07.16. 05:58

Kísértetház lett a rendelő

Dunaújváros - Hat háziorvos és két fogorvos várja, hogy az önkormányzat segítsen rendezni már-már kilátástalan helyzetüket. A város, a kórház és a Pentinvest Kft. vitájának ugyanis ők ihatják meg a levét.

Szabó Betty

A háziorvos elmondta: a Zöld Rendelő Társasházban kisebbségi tulajdonosként mindegyik orvos becsületesen fizeti a közüzemi díjakat (Szabó Ignác 40 négyzetméteres rendelője esetében ez az összeg 60 és 120 ezer! forint között mozog havonta) a Pentinvestnek, amely társaság szerződésben áll a szolgáltatókkal. A Pentinvest azonban tavaly augusztus óta nem fizeti a közüzemi díjakat, mert nekik sem fizeti a kórház a havi tizenegymilliós bérleti díjat. Szabó Ignác szerint az nem rájuk tartozik, hogy a kórház és a Pentinvest között megkötött bérleti szerződés hátrányos-e, avagy nem. Az viszont aggályos, hogy amíg ők rendben teljesítenek, addig náluk bármikor lekapcsolhatják a villanyt. A DVCSH-nak ugyanis több mint 10 millió, az E.ON-nak pedig 2 millió forintot meghaladó összeggel tartozik már a társasház.

Ráadásul a helyi építésügyi hatóság is tartott egy bejárást. A tulajdonosokat helyreállítási, felújítási munkákra kötelezték, melynek összege Szabó doktor szerint a húszmillió forintot is meghaladná. Ám az épület sorsa finoman szólva is bizonytalan.

Az önkormányzat ugyan felajánlott csererendelőket , hogy kimenekítsék az orvosokat a zöld sztk-ból, de ezek a rendelők a Béke városrésztől az óvárosig szétszórva helyezkednek el, míg a páciensek belvárosiak. S mindössze három üres rendelő van, viszont nyolc orvos.

- Tizenkétezer, főként idős páciens sorsáról van szó. Mi őket látjuk el. S nem mindegy, milyen körülmények között, mekkora bizonytalanságban, milyen idegállapotban tesszük ezt - jegyezte meg dr. Szabó Ignác, valamiféle jó megoldást várva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!