Hírek

2010.06.25. 02:26

Meggy: rövid távon

Dunaújváros - Az árak mozdulatlanok, a kínálat viszont bőséges. ám a szezonális gyümölcsöknél mutatkoznak hiányjelek.

nincs nev

Már majdnem vége is - felelte kérdésünkre a szép meggyet áruló Csergő Terézia. A meggyszezon kifejezés így érvényét is vesztette, bár az utóbbi egy-két hétben azért akadt pár árus, aki a jobb években dömpingáron kínált gyümölccsel próbált vevőt fogni. Most a szebb meggy és cseresznye kilóját 400-500 forintba mérik, és aki szereti, annak nem érdemes tovább várni, mert lassan már búcsút is mondhatunk az idei csúcsnak Múlt heti körképünkhöz képest nagy ármozgást nem tapasztaltunk, talán a zöldborsó ára kicsit csökkent, de e finomságból sincs már annyi, mint az előző hetekben.Megjelent viszont a zsenge zöldbab (300-350) és vékonyabb cukkinik (180-200) kínálják magukat a pultokon. A zöldségek mezőnyében teljes a kínálat, ám az árszínvonalat e téren sem sikerült alacsonyabb tartományokba szállítani a kereskedőinknek. Jó hír továbbra is, hogy pénzünkért minőségi termékeket pakolhatunk kosarunkba. Kicsit borsos összegért, de már tapogatózhatunk a lecsó irányába. Jobb helyen vételezhetünk paprikát háromszáz magyar fizetőegységért, sőt paradicsom is van már ennyiért. Addig is gyártsuk folyamatosan a házi kovászos uborkát. Alapanyaggal tele a piac.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!