Hírek

2010.03.31. 02:26

Újtelepi anzix, újabb járdával

Dunaújváros - Ez a legcsendesebb városrész: a legkevesebb szó is erről esik. Nem csak azért, mert ez esik ki leginkább a mindennapi útvonalakból.

Pekarek János

S ebben csak kisebb részt jelent például az az ötvenméteres járdaszakasz, amit a napokban fektettek le a Rákóczi utcában, a városban megszokott díszkövekből. Ez - szó se róla! - nagyban emeli a környék fényét, rendezettségét, s a környékbeliek örömmel is fogadták.

Azonban a telep (máshol tán tisztviselőtelepnek vagy kispolgár-negyednek hívnák: de itt még mindig jobbára földművesek és munkások élnek) rangját mégis az itt uralkodó rend és tisztaság adja.

Ezen a vidéken nem szokás eldobni a műanyagpalackokat, a használt papírzsebkendőket. Ha mégis eldobják, akkor mindig akad, aki hamar felszedi, még akkor is, ha nem ez lenne a dolga. Egyszerűen azért, mert bántja a szemét...

Ha azon elv szerint rangsorolnák a városi fejlesztéseket, hogy hol maradnak meg azok legtovább eredeti formájukban, akkor bizonyára csak az Újtelepnek jutna a forrásokból... Ám a helyzet nem egészen így áll. A hely nevezetes buszjárata, a 20-as (mindig ezen a legkevesebb a szabálysértés, bármilyen szabályt vegyünk is) végállomásánál évekig állt egy föld-depó: ott, ahol most virágos-füves térség üdíti a szemet.

Előbb-utóbb a városiak is ideszoknak: sétálni...

Címkék#újtelep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!