Hírek

2010.03.08. 03:29

Tőkeinjekció kell!

Dunaújváros - Az egymilliárdos adóssággal küszködő kórház törzstőkéjét 423 millió forinttal emelik. A lépést a kényszer szülte, a nonprofit kft. jegyzett tőkéje ugyanis 3 millió forint alá esett.

Szabó Betty

Az e heti közgyűlésen egyelőre arról lesz szó, hogy tőkepótlás jogcímén 423 millió forinttal növelik a tőketartalékot - mégpedig oly módon, hogy a szükséges pénzösszeg március 31-ig a kórház számlájára kerülhessen. A törzstőke emeléséről azért nem lehet szó, mert akkor a tranzakció nem felelne meg a gazdasági társaságokról szóló törvénynek.

A törzstőke 423 milliós pótlásához a város a likvid hitel 4,5 milliárdos keretét 5 milliárd forintra emeli - áll az előterjesztésben.

A kórház válságkezelő terve szerint a törzstőke-pótlás összegét a műszer-lízingdíjak visszafizetésére, és a takarító céggel szembeni tartozás rendezésére fordítaná.

A kórház azonban jelentős összegű közemi díjjal is tartozik a DVCSH Kft-nek, amit valahogy szintén rendezni kellene. A kórházi menedzsment azt javasolja, hogy ezt a 250 millió forintot vállalati kölcsönként kezeljék, 4 százalékos kamattal. Amit három év alatt rendeznének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!