Hírek

2009.01.24. 03:28

Szalagtűzés, Rudas módra

<b>Dunaújváros</b> - Csinos ifjú hölgyek, fess fiatalemberek, csillogó ruhák, néhány elmorzsolt könnycsepp, majd felszabadult nevetés - szalagot tűzött tegnap a Rudas.

Szigeti Sándor

Öt kamera, kivetítő, élő zenekar, a Viadana-kórus pezsgős állófogadás, csillogás, fények, a műsorban egy Karinthy-örökbecsű, Rómeó és Júlia, a tribünön kezüket tördelő, izgatott szülők - több száz vendég előtt tartotta meg szalagtűzőjét tegnap a Dunaferr Sportcsarnokban a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium.

A száznegyvenkilenc végzős bevonulását tapssal köszöntötte a közönség, majd következett a nyitótánc: a nagyestélyi ruhák egy keringő dallamára suhantak körben a színpadon.

A szervezők több mint másfél hónapja készültek a nagy napra. 

A 11.B és a 11.C osztály adta a műsort, a 11.D pedig a technikai lebonyolításból vette ki a részét: ők rendelték meg a szalagokat, működtették a ruhatárat, valamint segédkeztek a több mint kétszázötven szék, a fénytechnika, valamint a dobogó be-és kipakolásában. 

A Rudas iskola a családtagokra is gondolt: az öt osztály mellett öt fotós állt készenlétben, hogy mindegyik tanulóról megörökítse a szalagtűzés pillanatát (mellesleg a fotók letölthetők lesznek az intézmény honlapjáról).

A hivatalos rész után állófogadás következett, amelyen a búcsúzásra készülő diákokon kívül az iskola pedagógusai és vezetői vettek részt. A hírek szerint pedig a fiatalok az M6 diszkóban tartottak a nem hivatalos útópartit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!