Hétvége

2012.05.13. 06:18

Kitűnő halászlével köszöntötték az idényt a Velencei-tónál

Dinnyés – A Magyar Országos Horgász Szövetség és a Horgászegyesületek Fejér Megyei Szervezete szombaton tartotta a Velencei-tó hagyományos évadnyitóját az agárd-dinnyési csónakkikötőnél és a MOHOSZ kirendeltségénél.

MTI

Félszáz éhes résztvevője volt a halászléfőző versenynek, és a szakemberekből álló bíráló bizottság a székesfehérvári Lencsés István halászléját ítélte a legjobbnak, s az ő terítékét a legjobban sikerültnek. Második helyezett a pörbölyi Veszeli István, harmadik a szintén székesfehérvári, már rutinos versenyzőnek számító Rostásy Szabó József lett. A versenyzők legtöbbje dunai módra főzte meg, illetve ízésítette a halat.

 



Az időjárási fronttal nem törődve sokan neveztek a horgászversenyre is. Hat csónakkal tizenketten próbálkoztak, s két kivétellel mindenki fogott halat, átlag egy kilogrammnyit. A dégi Dániel Imre lett a győztes 5030 grammal, a kápolnásnyéki Erdő János 4200 grammal második, a budapesti Varga József 2610 grammal a harmadik lett.

A harmincegy parti horgász kevésbé volt szerencsés, a fővárosi Lázár Viktor 1720 grammal nyert a gárdonyi kerekesszékes versenyző, Wencel János előtt, aki összesen 920 gramm halat fogott. A szabadbattyáni Kiss Kálmán végzett a harmadik helyen 850 grammal.

 



Az indulóknak kevesebb, mint a fele fogott értékelhető mennyiségű pikkelyest. A gyerekek és az ifjúsági mezőny legjobbja az úrhidai Filkon László volt kerek ezer grammal a második agárdi Madarász Zoltán, és az ugyancsak agárdi Kovács Dániel előtt, akik 635, illetve 550 gramm halat termeltek be a szákba még az érkező hidegfront előtt.        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!