Országos bajnokság

2024.04.11. 10:00

Hajszálra voltak a DKSE úszói a döntőktől

A 126. Szerencsejáték Zrt. úszó országos bajnokság második, szerdai napján a DKSE versenyzői közül ketten is alig maradtak le az A döntőről.

Gallai Péter

Eszenyi Ábel nagyot javított egyéni legjobbján 400 gyorson az előfutamban

Fotó: DKSE

Az első napon, kedden Kovács-Seres Hunor 1500 gyorson zárt negyedik helyen, így szerdán is abban reménykedtünk, hogy lesz újabb DKSE induló az esti finálék során. Nos, volt, csak nem az A, hanem a B döntőkben. Kenyér Lilla 200 pillangón mutatkozott be, és a délelőtti előfutamok után összesítében kilencedik lett, csak néhány tizedmásodperccel maradt le a nyolcas "nagydöntőről". Így este a B finálé legjobb, négyes pályáját kapta, ahol egészen a győzelemig tempózott.

Eszenyi Ábel keddi a B döntős úszása után 400 méter gyorson folytatta szereplését. Az előfutamban öt másodpercet javított egyéni legjobbján, összesítésben harmincadikként zárt. Ugyanitt Kovács-Seres Hunor élete egyik legjobb reggeli úszását produkálta, végül tizedik lett, mindössze hét tizedmásodperc választotta el az A döntőtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában