Vereség

2024.04.06. 19:20

Ennyi hibával nem lehet rangadót nyerni, az Eger bevette Dunaújvárost - galériával

A bajnoki alapszakasz harmadik helye szempontjából nagyon fontos meccsen fogadta a DFVE a címvédő Egert szombaton. Főleg támadásban mindkét csapat nagyon sokat hibázott, végül a hazaiak magukat verték meg ezzel.

Gallai Péter

Szilágyi Dorottya próbálja blokkolni Kardos Dominikát, csapatának ez sikerült is a DFVE ellen

Fotó: Laczkó Izabella

Mindkét csapat számára nagy tétje volt a meccsnek, a találkozó előtt a dunaújvárosiak három ponttal előzték meg a negyedik hevesieket. Az elődöntőbe az első négy helyezett jut, amire még a BVSC is pályázik. Az őszi, idegenbeli mérkőzésen három góllal nyert a DFVE, a mostani összecsapáson szokás szerint jelen volt Mihók Attila társ szövetségi kapitány is, hiszen mindkét oldalon több vb-ezüstérmes, illetve a bő keret tagja szerepel.

DFVE - Eger 5-7 (1-2, 2-0, 0-2, 2-3)

DFVE: Maczkó - Dobi 3, Jonkl, Mahieu 1, Garda 1, Szabó, Kardos D. Csere: Horváth, Somogyvári, Kardos L., Pál, Sümegi, Karancsi. Vezetőedző: Vad Lajos.

BVSC: Torma - Szellák, Szilágyi 1, Borsi, Parkes, Belorio, Bódi. Csere: Sóti, Katona 1, Weston, Lendvai, Keserű, Pogonyi 3. Vezetőedző: dr. Sike József.

Gól emberelőnyből: 0/5, illetve 2/6.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

Az első gólt Szilágyi szerezte, amire Dobi válaszolt, majd ismét egy korábbi dunaújvárosi játékos, Szellák Csenge volt eredményes emberelőnyben a vendégektől. A negyed hátralévő részében a védelmek és a kapusok jeleskedtek. 

A második felvonást ismét kimaradt lehetőségekkel, vagy mondhatjuk, jó védekezésekkel folytatódott, aztán Mahieu labdaszerzése után Torma védése után ő eszmélt a leggyorsabban, és a kipattanót értékesítve egyenlített, 2-2. S ha egy üzlet beindul alapon Dobi ragasztott távolról nagy gólt nevelőegyesülete hálójába, 3-2. A DFVE védekezése továbbra is remek volt, azonban két ejtés közül egy kapufára, egy meg fölé ment. Azonban Maczkó újabb bravúrja után továbbra is gólképtelen maradt az Eger, majd a támadás lövési kísérlet nélkül zárult másfél perccel a negyed vége előtt. 

Szabó óriási blokkja után a vendégeknél maradt a játékszer, de Maczkó a távoli löketet is játszinak tűnő könnyedséggel hatástalanította, majd a szélen teljesen egyedül maradt Wetson sem tudott túljárni az eszén, így már hetvenegy százalékra tornászta fel védési hatékonyságát. Érdekesség, hogy a kétszer nyolc perc után mindössze két hazai és egy vendég kiállítást jegyezhettünk fel, pedig nem finomkodtak egymással a lányok.

Dobi Dorina lett a legeredményesebb három góljával
Fotó: LI

A térfélcserét követően egyből előnybe került a DFVE, Vad Lajos időt kért, de az eltervezett figura végén Mahieu kezéből kicsorgott a labda. Aztán hiába szerzett labdát a Dunaújváros, a felúszás közben "elhagyta" azt a csapat, a kontrából aztán Weston egyenlített. Újabb fórt kapott a hazai gárda, Somogyvári kapott centerbe egy pazar bejátszást, de Torma bravúrral védett. 

Tapintható volt a feszültség, talán ezért is hibázott ennyit mindkét fél támadásban. Mahieu kiállítását megúszta a csapat, a kapufa védett. Somogyvári remek labdaszerzése után gyors kontrát nem tudott vezetni a DFVE, a támadóidő végén ő lőtt, a megpattanó labda megint a kapufán kötött ki. Az ellentámadásnál aztán őt állították ki, a szélről Szellák pattintott a hálóba, így ismét az Egernél volt az előny, Ugyan volt még több ígéretes lehetősége az újvárosiaknak, de ezek mind kimaradtak, azaz nem sikerült egalizálni.

Sümegi Nóra
Fotó: LI

A záró etapban a vendégek kapufája után a hazaiaké következett, és ami nagyon fájdalmas volt, a szélről Pogonyi Maczkó hóna alatt talát be. Ezzel hat perccel a vége előtt már kettővel ment az Eger. S persze, még a szerencse sem volt a hazaiakkal, amikor Horváth lövését Torma védte, a lecsorgó labda pedig a kapufánál állt meg. Hiába kapott emberelőnyt is a DFVE, megint eladták a labdát a lányok, de Maczkó a helyén volt. Jonkl ejtését szedte le az egri kapus, aztán megint egy kontrával jött az Újváros, amikor Dobi lőtt volna, támadó szabálytalaságot fújtak a bírók. Maczkó elképesztő nagy védéssel tartotta meccsben övéit, azonban szöglettel az Eger jöhetett, Pogonyi lövése Szabó blokkján irányt változtatva becsapta a hazai kapust és becsorgott, 3-6. 

Most már az egyenlítéshez is kisebbfajta csoda kellett volna, másfél perccel a vége előtt Mahieu harcolt ki büntetőt, amit Garda belőtt, de Pogonyi gyorsan visszaállította a három gólos előnyüket. Dobi pattintott még egy találatot, az utolsó másodpercben pedig Ledvai a kapufára ejtett. Ennek még lehet szerepe, ugyanis az egymás elleni eredményekben így jobb a DFVE mérlege.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában