Röplabda

2024.04.08. 19:18

El kell gondolkodni, megéri-e ennyi vereséggel lejátszani egy bajnokságot - galériával

A röplabda NB I Extraliga a 9-12. helyért folyó rájátszás negyedik fordulójában a Dunaújvárosi KSE együttese vasárnap a Vidux-Szegedi RSE csapatát fogadta. A vége ismét vereség lett három szettben.

Gróf András

A Szeged három játszmában győzött vasárnap

Fotó: Laczkó Izabella

Dunaújvárosi KSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (-19, -21, -20)

Dunaújváros Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Horváth Miklós, Sík Barbara.

Dunaújvárosi KSE: Németh Z., Juhász B., Farkas L., Kisházi, Gőczi, Béres, Kuti M. (liberó). Csere: Makó, Vadász, Peredi, Papp K. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Vidux-Szegedi RSE: Kiss G., Bodnár L., Demcsák, Trindade da Rocha, Sarnyai, Piti, Kasnyik (liberó). Csere: Honti, Pintér B., Durigon Pozzobon, Csányi D. Vezetőedző: Berkes Zoltán.

Tomanóczy Tibor: - A második szettben mintha megijedtünk volna attól, hogy szettet nyerhetünk. 20-16-volt nekünk, innen fordult a Szeged 20-24-gyel. Véleményem szerint nem a vendégek csináltak extrákat, hanem mi képtelenek voltunk lezárni győzelemmel ezt a szakaszt. Nem tudtuk befejezni a támadásinkat. Úgy érzem, nem hiszik el a fiúk, hogy szettet nyerhetnek. 

Tomanóczy Tibor
Fotó: LI

Nekünk is el kell gondolkodnunk azon, hogy ilyen fiatal csapattal kell-e ennyi mérkőzést játszanunk, megéri-e ennyi vereséggel lejátszani egy bajnokságot, vagy egy alacsonyabb osztályban kell elindulnunk, ahol van sikerélményük.

- Az eddigi tapasztalataim azt mutatták, hogy jót tesz az ennyi idős játékosoknak az idősebbekkel versenyezni, ez a csapat viszont nem érett arra, hogy egy ilyen típusú bajnokságban szerepeljen.

Berkes Zoltán: - A sérültek, betegek miatt ismét egy teljesen új felállásban kellett pályára lépnünk, így ismét egy nehéz szituációt kellett megoldani. Örömteli számomra, hogy az így lehetőséghez jutó játékosok koncentráltan, fegyelmezetten játszottak, így a gyengébb periódusokon is át tudtunk lendülni.

Az alsóházi rájátszás jelenlegi állása: 1. Vidux-Szegedi RSE 9 pont, 2. MEAFC-Peka Bau 9 pont, 3. TFSE 6 pont, 4. Dunaújvárosi KSE 0 pont.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában