Jégkorong

2024.03.20. 22:45

A DAB-ASP bejutott az Andersen Liga elődöntőjébe - galériával

A jégkorongozók Andersen Ligájában a rájátszásnál tartanak a csapatok. A két dunaújvárosi alakulat közül a Worm Angels már korábban elbúcsúzott az UNI Győr ETO HC-vel. A DAB-ASP ma este biztosította be helyét az elődöntőben a Ferencváros legyőzésével.

Agárdy Csaba

Archív.

Fotó: Laczkó Izabella

A négy párharcból három már véget ért, már csak a DAB – FTC párharcban rendeztek mérkőzést. A legjobb négy közé kerülésért ugyanis az egyik fél két győzelméig vívott csatában egy-egyre állt a két klub. Az első meccset Budapesten némi meglepetésre a Ferencváros nyerte 7-4-re, majd Dunaújvárosban 5-3-ra az Acélbikák nyertek, 1-1-re módosítva az állást. A mindent eldöntő harmadik találkozót az alapszakasz előkelőbb helyén záró DAB otthonában rendezték meg. Ezúttal a kiélezett küzdelem elmaradt, a DAB úgy nyert fölényesen, hogy a második és a harmadik harmadban gólt sem kapott. Az elődöntőbe a DAB-ASP mellett a Győr, a Lehel HC és a Szeged került be. 

DAB-ASP – FTC-Telekom 7-1 (2-1, 3-0, 2-0)

DAB-ASP: Valenta – Belicenka, Raskin 1 (1), Strenk (1), Zorin (2), Janech 2 – Piszmann S., Piszmann M. (1), Károly (1), Atamanchuk 2, Marosi 1 – Bánki, Léhi, Nagy, Kuminka, Michalevic 1 – Pinczés (1), Zakharevych (1). Vezetőedző: Azari Zsolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában