Hazai pályán

2024.01.30. 17:00

Szerdán a kupában kell helytállnia a DKKA-nak egy újabb BL-csapat ellen

Kemény erőpróba sorozatban van a DKKA együttese, női kézilabdázóink szombaton a Győrt fogadták bajnokin, szerdán 17 órától pedig egy újabb Bajnokok Ligája szereplő csapat, a Debrecen érkezik. Ezúttal a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás lesz a tét.

Gallai Péter

Bouti Fruzsináék az egyik élcsapattal, a Debrecennel játszanak szerdán itthon

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Tudtuk jól, hogy nehéz meccsek várnak ránk. Igyekszünk a saját kis dolgainkon javítgatni, azt hiszem a Győr ellen is voltak nagyon jó momentumaink. Igazából megtiszteltetés volt egy ilyen kaliberű csapat ellen játszani, remélem majd azokon a meccseken, ami számunkra rangadó, ebből is tanulva majd győztesen fogunk kijönni – mondta Borgyos Panna a szombati találkozó után.

Nos, szerdán ismét nem ez lesz a felállás, hiszen megint egy jóval erősebb ellenféllel szemben kell helytállnia a csapatnak. A Debrecen a bajnokságban jelenleg a negyedik helyen áll, a Bajnokok Ligájában pedig továbbjutott a csoportkörből. 
A Magyar Kupa szabályai szerint a továbbjutás ezen a szerdai találkozón dől el, azonos osztályú ellenfeleknél a döntetlen a vendég alakulatnak, azaz a Debrecennek kedvez. Bár egy kupameccs mindig más, ahol nem egyszer született már meglepetés. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az előző körben pont az előbbi szabálynak köszönhette csak győzelmét a Loki, ugyanis 26–26-ot játszott a Váccal. Egyébként míg a Kohász papírforma vereséggel hangolt a szerdai meccsre, addig a DVSC rangadót játszott az élen álló Ferencvárossal, amit végül három góllal elveszített.  

Az ötödik fordulóból lejátszott meccs: Győr – Kisvárda 37-19, a további párosítás: Esztergomi Vitézek (NB I/B) – Mosonmagyaróvár, Ferencváros – MTK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában