A hat pontból négy maradt

2024.01.14. 20:26

Kétgólos előny után vereség

Kétgólos vezetés után veszített két pontot a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában. A DAB a FEHA19 otthonában kapott ki 3-2-re - szétlövésekkel.

Agárdy Csaba

Forrás: FEHA19

Fotó: Soos Attila

Az Acélbikák két hétvégi mérkőzése előtt arról írtunk, hogy ha csak matematikai, de esélyük van még a bajnokság rájátszásba kerülésre, vagyis arra, hogy legalább a nyolcadik helyen zárja az alapszakaszt. Ehhez viszont a két találkozón megszerezhető hat pontból, hatot be kellett volna gyűjteni…

Pénteken a DVTK Jegesmedvék ellen az 5-2-es győzelemmel a pontok fele megvolt. Vasárnap este is sokáig úgy látszott, a DAB győztesen hagyja el a játékteret Székesfehérváron. A befejező harmadra 2-0-s dunaújvárosi vezetésnél mehettek a csapatok. A 19. percben huszonegy másodperc alatt két gólt is szereztek a Bikák, előbb Sysak, majd Blomberg volt eredményes. Ekkor a dunaújvárosi hívek közül kevesen gondolták volna, hogy kedvenceik több gólt nem lőnek, pedig így történt. Sőt, az utolsó húszpercben kiegyenlítettek a székesfehérváriak (2-2).

A hosszabbítás nem hozott döntést, végül szétlövést követően a hazaiak szereztek két pontot, a DAB-nak pedig egy jutott, vagyis a hétvégét néggyel zárta Niko Eronen legénysége.

FEHA19 – DAB 3-2 (0-2, 0-0, 2-0, 0-0, 1-0) – szétlövés után

FEHA19: Melnyicsuk – Racsinszki, Salamon, Németh, Ulamec 1, Blasko – Falus 1, Vokla, Zezelj, Dobos, Strazdins – Bogesic (1), Bajkó, Dézsi (1), Farkas (1), Ambrus 1 – Kasinski, Hrabák, Alapi, Balasits, Nádor. Vezetőedző: Anatolij Bogdanov.

DAB: Tóth – Blomberg 1, Maarnela, Szalma (1), Lorraine, Dostalek – Svars (1), Sziszak 1, Hadzinikolic, Koskinen, Sillanpää – Léránt, Ahonen, Savolainen, Nemes, Somogyi – Bánki, Atamancsuk, Strenk, Károly, Michalevic. Vezetőedző: Niko Eronen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában