Szakértői vélemény

2023.12.04. 11:39

Ferling Bernadett szerint a magyar lehet a vb meglepetéscsapata

Elkezdődött a 26. női kézilabda-világbajnokság, amelynek rajtja előtt az M4 Sport szakértői mondták el várakozásukat, köztük Ferling Bernadett, aki jelenleg a rácalmási szakosztálynál dolgozik.

Duol.hu

Harcban az olimpiai selejtezőért. Eddig két sima siker a mérleg, de a java csak most jön

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Két sima sikerrel nyitott a magyar csapat, az első igazi erőfelmérő és egyben kulcsmeccs a folytatásra nézve hétfőn este következik Montenegró ellen, az utolsó csoportmérkőzésen. Óriási feladat előtt áll Golovin Vlagyimir és a női válogatott, ugyanis Magyarország 2013 óta nem tudta beverekedni magát a negyeddöntőbe világbajnokságon, de még a legjobb tízbe sem tudott bekerülni. Most cél a legjobb nyolc közé kerülés, és az olimpiai selejtezőtornát érő pozíció elérése.

Az M4 Sport honlapján az alábbi kérdéseket tette fel szakértőinek, amelyek közül mi Ferling Bernadettnek, a Dunaferr legendás játékosának a válaszait idézzük.

Ki nyeri a világbajnokságot?

Norvégia. Több csapat pályázik a végső győzelemre. A mostani norvég generáció már azért a végéhez közeledik, talán ez lesz a keret utolsó olyan világbajnoksága, amit így együtt meg tudnak nyerni, és talán ez ad nekik egy olyan plusz motivációt, ami miatt őket tartom favoritnak.

Melyik lesz a vb meglepetéscsapata?
Magyarország. Egy jó ideje azt lehet mondani, irigykedve nézzük azokat a nemzeteket, mindig akad olyan, amely olyan meglepetésként berobban. Persze nem a végső győzelemre vagy mondjuk döntőt játszik, de hogy egészen szépen menetel az adott világversenyen. Olyan jó lenne, hogyha most mi következnénk. Szerintem elég rég voltunk, úgyhogy talán itt az idő arra, hogy mi legyünk a meglepetés csapat.

Ferling Bernadett a közmédia sportcsatornájának egyik szakértője Fotó: Horog László

Bejut a magyar válogatott a negyeddöntőbe?
Úgy gondolom, igen. Mindkét csapatnál, amelyeket ehhez a célhoz le kell győznünk az előzetes várakozások szerint, jobbak vagyunk. Nagyon bízom benne, hogy az esélyességünket ki tudjuk használni, és a mérkőzéseken is ki fog ez jönni.

Ki lesz a magyar csapat kulcsembere, legjobbja?
Böde-Bíró Blanka. Óriási szerepe lesz ezen a vb-n, mert a két állandó kapustársa nincs ott. Szemerey Zsófi nagyon jó formában van, de ettől függetlenül a Blankának nagyon kiemelkedően kell teljesítenie. Rutinos kapus, és pont egy olyan világverseny következik, ahol kiemelkedőt alkothat. Persze ehhez nagy szüksége lesz a társai segítségére is, de nagyon bízom benne, hogy a védekezés is rendben lesz.

Ki a magyar csapat legnagyobb hiányzója a vb-n?

Egyértelműen Szöllősi-Zácsik Szanda az a játékos, aki szerintem hiányozni fog. Az ő lövőereje és rutinja nagyon sokat tudna segíteni ennek a csapatnak.

Az összes szakértő tippjei
Forrás: M4 Sport

 

Golovin Vlagyimir, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint minden játékosa tudja, mi a tét és mit kell tennie Montenegró ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének záró fordulójában, a nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú hétfői rangadón.

Golovin a vasárnapi pihenőnapon a nemzeti csapat szállodájában az MTI-nek azt mondta, valamennyi játékosa rendben van. A nyitókörben kisebb sérülést begyűjtő és a Kamerun elleni szombati találkozót az orvosi stáb kérésére kihagyó szélsők, Győri-Lukács Viktória és Márton Gréta is részt vesznek a délutáni edzésen és teljes értékű munkát végezhetnek, így a jelenlegi helyzet alapján mindenki bevethető lesz hétfőn. Rámutatott: a montenegrói együttes az első két mérkőzésén ügyelt arra, hogy játékosai „ne nagyon fáradjanak el”, a keretét rotáló Bojana Popovic szövetségi kapitány 15 percenként cserélte őket.

Az eladott labdákat nevezte kulcskérdésként, együttesének Kamerun ellen az első félidőben 11, a másodikban öt technikai hibája volt. A hollandok elleni második, múlt vasárnapi felkészülési találkozón, amikor jól teljesített a csapat, hét volt, „ami szerintem tökéletes”. Célkitűzésként azt nevezte meg, hogy tízen belül kell maradni.

Ezen a szinten minden hibát azonnal megbüntet az ellenfél.

- mondta.

A magyarok csütörtökön Paraguayt 35-12-re, szombaton Kamerunt 39-20-ra győzték le a csoportkörben, utóbbi sikerükkel biztosították továbbjutásukat. A Montenegró elleni meccs hétfőn 20.30-kor kezdődik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában