Erste Liga

2023.11.24. 21:07

Hét a három ellenében

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói csütörtökön hazai környezetben 3-1-re kikaptak az SC Csíkszeredától. Ma este a Ferencváros vendégeként javíthattak az Erste Ligában – ez nem sikerült.

Agárdy Csaba

Fotó: Tumbász Hédi

FTC-Telekom – DAB 7-3 (0-2, 4-0, 3-1)

Tüskecsarnok, 600 néző. Vezette: Soós, Korbuly, Kövesi, Gebei B.

FTC: Nagy K. – Hrabal, Roth 1, Nemec 2, Brady 1 (3), LaPorte (2) – Boros, Crespi (1), Turbucz 2, Kestila, Kulmala (1) – Bán (1), Karmeniemi (1), Galajda 1, Nagy G. (1), Németh A. – Tóth G., Haranghy, Turcotte, Farkas, Banga. Vezetőedző: Fodor Szabolcs.

DAB: Tóth K. – Svars 1, Sziszak, Szalma, Nemes, Dostalek – Blomberg, Ahonen, Sillanpaa (2), Koskinen 1, Elomaa (2) – Maarnela, Varga A. 1, Somogyi, Lorraine, Ödman Hadzinikolic – Léránt, Szabó Cs., Károly, Atamancsuk. Vezetőedző: Niko Eronen.

Fotó: Tumbász Hédi

A dunaújvárosiak számára álomszerűen alakult az első harmad a magyar bajnoki címvédő Ferencváros otthonában, hiszen Svars és Koskinen révén kétgólos előnnyel mehettek az első szünetre (0-2).

A második játékrész viszont rémálomszerűen alakult az Acélbikáknak. Gyakorlatilag öt percenként kaptak gólt – ebből csak egy volt emberhátrányban –, és a 39. percben már 4-2-állt az eredményjelzőn.

Fotó: Tumbász Hédi

A szünetben fel is tették a kérdést a szurkolók egymásnak, vajon a befejező húsz percben mire számíthatnak, hiszen eddig két ellentétes harmadot láthattak. Szóval az utolsó játékrész előtt még minden nyitott volt, hiszen jégkorongban két gól nem számít jelentős előnynek.

A 44. percben azután úgy tűnt, most a DAB ideje következik, hiszen Varga Arnold egyre csökkentette csapata hátrányát (4-3). A dunaújvárosiak részéről azonban elmaradt a jó folytatás, a házigazdák öt perc alatt három gólt is termeltek (egyet emberhátrányban), ezzel eldöntve a mérkőzést, és a három pont sorsát.

A DAB legközelebb vasárnap korcsolyázik jégre. A Bikák 17 órai kezdettel a székesfehérvári FEHA19-et fogadják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában