Szétlövéses vereség Csíkban

2023.10.27. 20:38

Szétlövéses vereség Csíkban

Csíkszeredában folytatta erdélyi túráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. Csütörtökön Brassóban 4-2-re kikapott, a tabellán utolsó otthonában viszont nem volt esélytelen a DAB a javításra.

Agárdy Csaba

Fotó: SC Csíkszereda

SC Csíkszereda – DAB 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 0-0, 1-0) - szétlövéssel

Csíkszereda, 800 néző. Vezette: Csomortáni, Sikó, Bandi, Kőszegi.

Csíkszereda: Adorján – Rutkowsky (1), Ferencz-Csibi, Levin 1, Welsh 1, Skacskov 1 – Masonius (1), Gecse, Brown, Milan, Becze (1) – Casaneanu 1, Agafonov, Reisz (2), Péter 1 (1), Részegh – Láday, Rokaly, Fodor. Vezetőedző: Hozó Levente.

DAB: Tóth K. B. – Varga A., Maarnela 1, Hadzinikolic 1, Lorraine (1), Somogyi (3) – Ahonen, Svars, Elomaa, Koskinen, Szalma – Sziszak, Léránt, Dostálek, Nemes, Sillanpaa 1 – Blomberg, Pinczés O., Strenk, Marosi. Vezetőedző: Niko Eronen.

Fotók: SC Csíkszereda                                  

A három mérkőzéses túráját csütörtökön este 4-2-es vereséggel kezdte a DAB. A találkozó után a hazaiak vezetőedzője, Dave MacQueen dicsérte a dunaújvárosiakat: „Nagyon küzdelmes meccs volt. Egy jól korcsolyázó ellenfélről beszélünk, és idén struktúrában játszanak, szóval nehéz ellenfél, nehéz ellenük jégkorongozni.”

Niko Eronen így látta a brassói összecsapást: „Az első húsz percben jól játszottunk. A második harmadban viszont történt valami, és elveszítettük a ritmust, olyan hokit kezdtünk el mutatni, amit nem szeretnénk látni. A harmadik harmadban javult a helyzet, éreztem, próbálunk visszajönni a meccsbe. De húsz perc kihagyás nagyon sok, figyelnünk kell arra, hogy ez többet ne forduljon elő.”

A Csíkszereda az eddig lejátszott tizenegy mérkőzésén mindössze hat pontot gyűjtött, és csak egy győzelme volt. Azt azonban pont legutóbb a Ferencváros ellen szerezte meg, amikor 4-3-ra nyert. Kedden a sikertelenségre válaszul a csíki vezetés drasztikus lépésre szánta el magát, amiről egy rövid közleményben tájékoztatta a jégkorong kedvelőit: „A vezetőség döntése alapján a Csíkszeredai Sportklubtól távozik az amerikai Brandon McNally, a kanadai Fabrizio Ricci és az ugyancsak kanadai vezetőedző, Bradley Gratton!”

                           

És arról sem szabad elfeledkezni, hogy a borzalmas rajtja ellenére a ligában egyöntetű a vélemény, hogy a Csíkszereda rendelkezik az egyik legjobb játékoskerettel, és csak idő kérdése, mikor kezd el sorozatban nyerni.

Az első harmadban mindkét csapat több nagy helyzetet alakított ki, de hullámzó volt a játék. Ha a hoki pontozásos sportág lenne, akkor az első „menet” után döntetlenre álltak volna a felek, de a 18. percben egy emberelőnyös szituációban Péter mégis megszerezte a vezetést.

A második játékrészben is hasonló volt a küzdelem, mint az előzőben, és ezúttal is egy gólt láthattak a nézők. Ezúttal a védekező harmadában tudott cserélni a DAB, ezzel élve, valamivel többet birtokolta a korongot, mint az ellenfele. Ennek eredménye lett, hogy Hadzinikolic a 27. percben egyenlített (1-1).

A befejező harmad azután valóságos gólesőt hozott – legalábbis az első kettőhöz képest. A 43. percben Casaneanu nyitotta meg a gólok sorát, majd a játékrész felénél egy perc alatt Maarnela és Sillanpaa is betalált, és máris az Acélbikák vezettek (2-3). Skacskov az 58. percben egyenlített, és mivel több gól nem szültetett, jöhetett a hosszabbítás. Ennek szabálya, hogy maximum öt percet játszanak a csapatok három, három mezőnyjátékossal a pályán. Az első góllal viszont véget ér a találkozó. A DAB-ból a „túlórában” kiállították akadályozásért Hadzinikolicot, de döntés nem született, következett a szétlövés. A csíkiak közül Levin és Welsh belőtte, míg a DAB részéről senki.

Vasárnap magyar idő szerint 17.30 órakor Gyergyószentmiklóson játszik a dunaújvárosi csapat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában