Birkózás

2023.10.02. 11:18

A DKSE és fiókszakosztályainak diákolimpiai dobogói

A DKSE birkózó-szakosztálya és fiókszakosztályai a kiskunfélegyházi országos diákolimpiai döntőn szerepeltek. A megmérettetésen csak azok vehettek részt, akik korábban a területi versenyeken kivívták a részvételi jogot.

Gallai Péter

Nem tértek üres kézzel haza a fiúk

Forrás: DKSE

Ugyan betegség miatt többen nem tudtak elindulni, ennek ellenére népes csapattal képviseltette magát a klub a versenyen, amelyen 144 diák I. korcsoportos birkózópalánta sorakozott fel, hogy megküzdjön a korosztály kötöttfogású diákolimpiai bajnoki címeiért. A DKSE és fiókszakosztályai, a Gurics György ­BDSE és az Enyingi VSE, tíz versenyzője mondhatta el a diákolimpiai esküt a megnyitón. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint a versenyzők nagyon készültek erre a megmérettetésre, és ez meg is látszott az eredményeken, hiszen egy arany-, egy ezüst- és három bronzérem mellett, két ötödik helyezést értek el birkózóik. 

Első helyen végzett Kaszala Máté a 32-kg-os mezőnyben a Gurics BDSE képviseletében, másodikként lett Szloboda Kende (63 kg, DKSE), a dobogó harmadik fokára állhatott fel Rafael Krisztián (29 kg, Enying), Parádi László (63 kg, Gurics), és Tombor Benedek (35 kg, Gurics). Ötödik lett Fekete Csaba (69 kg, Gurics), Zámbó Gergő (76 kg, Gurics) és Pesei Sándor (85 kg, Gurics). 

– A fiúk összességében jól teljesítettek, de voltak elkerülhető hibák, amik, ha nincsenek, még jobb eredmények születhettek volna. A következő időszakban a szabadfogásra kell koncentrálni, ahova a fiatalabbak is csatlakoznak – mondta Tombor István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában