Remeklés

2023.09.16. 10:30

Rácalmási kenusok sikere az Olimpiai Reménységek Versenyén

A Poznanban megrendezett, U15-17 korosztály számára rendezett Olimpiai Reménységek Versenyét (ORV) fantasztikus szerepléssel zárta a magyar kajak-kenu válogatott, soraiban a Rácalmás két kenusával, Nagy Rolanddal és Poszpischil Lőrinccel.

Gallai Péter

Poszpischil Lőrinc és Nagy Roland ezüstérmük mellett több döntőben is bejutott

Fotó: Rácalmás SE

A viadalon negyvenkét ország fiataljai gyűltek össze, hogy megmutassák képességeiket.

A rácalmási páros U16 1000 méteren előfutamukban a harmadik helyet megszerezve, rögtön döntőbe jutottak, ahol nagyon szép versenyzéssel ezüstérmesek lettek. Fél kilométeren Roland és Lőrinc szintén a fináléba jutott, ahol a hatodik helyet szerezték meg.

A 200 méteres sprinttávon, egy komoly középfutamot követően, szintén döntőbe jutottak, ami még keményebb feladatot jelentett számukra, végül mindössze tizennnyolc századmásodperccel maradtak le a fiúk dobogóról, végül az ötödik helyen futottak be. A rácalmási tehetségek ezekkel a helyezésekkel is értékes pontokat szereztek a magyar csapatnak, amely az ORV-t 50 éremmel, 22 arany, 18 ezüst és 10 bronz leosztásban fejezte be, így a legsikeresebb nemzetként zárhatta a lengyelországi utánpótlás versenyt. Mindezt úgy, hogy a csapatot csak olyan versenyzők alkották, akik sem a vb-n, sem pedig Eb-n nem indultak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában