Fegyelmi döntések

2023.09.18. 17:14

A botrányos meccs után zárt kapuk mögött játszhat csak az iváncsai utánpótlás

Az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának fegyelmi döntése alapján az Iváncsa – Érd U19-es mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt az Iváncsa utánpoláskorú bajnoki mérkőzéseit (U-12-től U-19-ig) december 6-ig csak zárt kapuk mögött rendezhetik meg. Továbbá a vajtai szurkolók rácalmási vendégjátéka alkalmából tanúsított megbotránkoztató viselkedése miatt a vajtai klubot is megbüntették.

Gallai Péter

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Az ominózus mérkőzés után, amit a második fordulóban rendeztek meg és az Iváncsa 5-3-ra megnyert, a hazai klub elnöksége rendkívüli ülést tartott, majd egy közleményt adott ki, ebben ismertetve a sajnálatos ám szükségszerű döntésüket. Ebben az alábbiakat írták:

A klub vezetősége kijelenti, hogy minden alkalmazottja és játékosa teljes mértékben elhatárolódik az agresszió és rasszizmus bármilyen formájától. Elfogadhatatlannak tartjuk a történteket, és elnézést kérünk az Érdi VSE-től és a csapatot elkísérő szurkolóktól és szülőktől.

A határozat első pontja értelmében az érintett D. Antalt az Iváncsa KSE minden szintű jövőbeni rendezvényéről kitiltjuk; továbbá elnökségi visszavonásig a nagypályás utánpótlás találkozóinkat zárt kapuk mögött rendezzük.

Előre is köszönjük a szülők és szurkolók megértését!

Az üggyel múlt héten foglalkozott az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának fegyelmi bizottsága, a hivatalos értesítőben pedig ismertették a határozatukat a szurkolói rendbontás ügyében. 

A végzés szerint az U-12-től az U-19-es korosztályig az Iváncsának minden meccsének zárt kapusnak kell lennie, egészen december 6-ig. Az U-19-es csapat három mérkőzésére szövetségi ellenőrt rendelnek ki az egyesület költségére, csakúgy, mint az Érd U19-es csapatéra. Mindkét klubot pénzbüntetéssel is sújtották, egyaránt 80-80 ezer forintot kell fizetniük. A határozat ellen 15 napig lehet fellebbezni.

Egy másik, körzetünkben rendezett meccsen történtek miatt is határozott a bizottság. 

Mint írják, a Rácalmás- Vajta vármegyei III. osztályú felnőtt mérkőzésen a vendégcsapat szurkolói megbotránkoztatóan viselkedtek és próbálták megfélemlíteni a játékvezetői hármast. Obszcén szavakkal illették a játékvezető döntéseit, valamint a második félidőben kétszer a játéktérre be is léptek. Ezért a Vajta SE, immár sokadjára, ezúttal 80 ezer forint pénzbüntetést kapott, továbbá két mérkőzésükre szövetségi ellenőrt rendeltek ki az egyesület költségére.
Az esetet nem hagyta szó nélkül a vajtai klub sem, a település közösségi oldalán tettek közzé egy közleményt. Ebben többek között az alábbiakat írták.

Egy újabb rendbontás a klub kizárását eredményezheti, ami egyenlő lenne a vajtai foci halálával

"Sajnos sokadszor hoznak szégyent Vajtára bizonyos szurkolók, akik a fegyelmi határozatokban nevesítve vannak, de ennek közlésétől egyelőre eltekintünk. Az elmúlt egy évben hasonló esetek miatt a Vajta SE-re kiszabott büntetések összege 215.600 forint, ehhez adódik a mostani 2 x 80.000 forint! Ez teljességgel elfogadhatatlan, az egyesület nem bír el ekkora plusz terhet. Újabb rendbontás esetén az érintett személyeket a Vajta SE vezetősége eltiltja mindennemű, Vajtához köthető sportesemény látogatásától, a büntetések behajtását pedig polgári peres úton fogja érvényesíteni. Ennél is nagyobb baj, hogy mivel többszörös visszaesőnek minősülünk, egy újabb rendbontás a bajnokságból való azonnali kizárást eredményezheti, ami egyenlő lenne a vajtai labdarúgás halálával, köszönhetően egyes szurkolók viselkedésének!"

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában