MOL Magyar Kupa

2023.08.06. 06:27

Hosszabbítás után kiesett a DFC a Magyar Kupából, búcsúzott a Baracs is, fölényesen nyert a Földvár

A 2023/2024. évi MOL Magyar Kupa első fordulójának szombati játéknapján az FC Dunaföldvár labdarúgócsapata magabiztos teljesítménnyel jutott tovább. A Dunaújváros FC és Baracs együttese viszont elbúcsúzott a sorozattól.

Duol.hu

A szerdán a Földvár örülhetett a Dunaújváros elleni bajnoki meccsen, most a kupában csak előbbiek jutottak tovább

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Kaposvári Rákóczi FC – Dunaújváros FC 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler D. – Mazzonetto A. (Kis-Fónai a 89. p.), Heil, Babinszky, Hampuk, Bíró (Mazzonetto N. a 64. p.), Szederkényi, Ekker, Horváth B. (Pintér a 68. p.), Pusztai (Ötvös a 109. p.), Gál M. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Dunaújváros FC: Hompót L. - Vajda R., Szepessy R., Horváth M., Stampfel, Hompót D. (Puskás G. a 64. p.), Vagyóczki, Patkós K. (Klauz B. a 46. p.), Tapiska (Marlen a 64. p.), Bata (Péter N. a 117. p.), Gál B. (Ságodi a 91. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Társlapunk, a sonline.hu beszámolója szerint az első játékrészben a Rákóczi óriási labdabirtoklási fölényben futballozott, a vendégek csak ritkán jutottak el a hazai kapuig, mégis előttük adódtak a nagyobb lehetőségek. A somogyi zöld-fehérek ugyanis rendre elhibázták az utolsó passzokat vagy éppen belebonyolódtak egy-egy cselbe az ellenfél kapuja előtt, s ezúttal a pontrúgásaik sem hordoztak akkora veszélyt magunkban, mint azt megszokhattuk. A hajrába lépve fokozta a nyomást a Rákóczi, de kimaradtak a hazai ziccerek, így következhetett a kétszer tizenöt perces ráadás. A hosszabbításban már elég fáradtan futballoztak a csapatok, de az extra időt a kaposváriak bírták jobban, hiszen a 118. percben Babinszky Bence egy hatalmas góllal eldöntötte a továbbjutást.

K. Ócsárd SE – FC Dunaföldvár 0-8 (0-2)

FC Dunaföldvár: Wolland – Gál Sz. (Keringer a 46. p.), Ladányi, Károly (Kun L. a 46. p.), Tóth M., Bartha L., Keresztes (Ladányi a 46. p.), Tóth Á. (Rabi a 63. p.), Horváth A. (Sárközi a 63. p.), Görög, Géringer. Vezetőedző: Varga Balázs.

A vendégek az első félidőben Károly Bálint két találatával vezettek. A földváriak labdarúgója az első gólt büntetőből szerezte. A második játékrészben kinyílt a „gólzsák”. Sorrendben Keringer, Ladányi, Tóth Ákos, Tóth Máté, Bartha és Rabi volt eredményes.

Búcsúzott a Baracs is, ők szombaton hazai pályán 3-0-ra kaptak ki a Somogy megyei első osztályban szereplő Nagyatádtól.

A Baracsnak is voltak helyzetei, de ezeket nem tudták gólra váltani
Fotó: Horváth László

Baracs – Nagyatádi FC 0–3 (0–1)
Baracs. V.: Horváth Gy. (Laki F., Mindszenti L.).
Baracs: Vaszócsik – Hepp, Prókai (Kozma, a 77. percben), Deli, Takács T., Dobrovitz (Nagy E., a 62. percben), Killer (Szurma, a 62. percben), Badi, Kiss N., Palkó, Huber. 
Gólszerzők: Vrban (a 40. percben), Koósz (az 56. percben), Juhász Á. (a 83. percben).

Az első félidő egy gólos vendég vezetése még joggal kelthetett reményeket a hazai szurkolótábor soraiban, hiszen, ha ezt a hátrányt letudták volna dolgozni a vendéglátók, és kiegyenlítenek akkor az alsóbb osztályban harcoló csapat léphetett volna tovább. Nem így történt. A szünetet követően az 56. percben újabb nagyatádi gólnak örülhettek a vendégek. A hazai csapat innen már nem tudott felállni és a 83. percben Nagyatád a harmadik találatot is bevitte. Ezzel meg is pecsételődött a Baracs sorsa.

Körmendi Zsolt a baracsi csapat edzője így foglalta össze a látottakat. - Ezen a mérkőzésen megmutatkozott az osztálykülönbség. Sokkal nagyobb fokozatban játszott az ellenfél, mint mi. A 60. percig tudtunk a mérkőzésre koncentrálni, azonban utána fejben és fizikálisan is elfáradtunk. Sajnos ebben a meccsben csak ennyi volt részünkről – kaptuk az információt a baracsi trénertől.

A Fejér vármegyei csapatok szombati nap lejátszott találkozóinak eredményei: Sárbogárd SE – Dombóvári FC 2-1, Fűzfői AK – Lajoskomárom 3-2, Csepel UFC – Csór Truck Trailer 2-1. A további mérkőzéseket vasárnap játsszák majd.

Szerző: Gróf András, Horváth László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában