Nyilvános hazai

2023.08.10. 17:30

A DKKA az ázsiai BL-győztessel játszik itthon pénteken

Szerdán Vácott játszott újabb edzőmérkőzést a DKKA női kézilabda-együttese, ahol 18-16-os félidő után végül 35-30-as vereséget szenvedett úgy, hogy Szalai és Horváth Petra sem játszott. Pénteken pedig már a dél-koreai SK Sugar Gliders lesz a vendégük 17 órától.

Gallai Péter

Paróczy Sáráék a Magyarországon edzőtáborozó ­dél-koreai SK Sugar Gliders csapatával játszanak

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

– Rohanós meccs volt, mindenki kapott lehetőséget, ez volt az elsődleges, nem az eredmény. Szalait kisebb sérülése miatt nem játszattuk, Horváth Petra pedig amikor idekerült, már Achilles-problémával küzdött, most terápi­ára jár, edzeni elkezdett, de még nem lépett pályára – mondta Horváth Tibor ügyvezető, aki elmondta: a ­váci edzőmérkőzés után pénteken 17 órától különleges csapatot fogad a DKKA a sportcsarnokban: a Magyarországon edzőtáborozó ­dél-koreai SK Sugar Gliderst, amely megnyerte az ázsiai Bajnokok Ligáját. A mérkőzés nyilvános és ingyenes lesz, így a szurkolók először nézhetik meg az átalakult dunaújvárosi csapatot.  

A találkozó eredetileg nem szerepelt a menetrendben, az ellenfél kereste meg az újvárosiakat, s mivel a minél több játékperc csak hasznára válik a lányoknak, mert a DKKA építi a csapatot, így  pénteken is pályára lépnek az ismeretlen rivális ellen. 

Az biztos, a dél-koreaiakra jellemző teljesen más, az európai csapatoknak sokszor nem fekvő kézilabdastílusra és rohanós játékra lehet számítani a Gliders­től. Egyébként csütörtökön a Mosonmagyaróvárral játszanak az ázsiaiak, majd a NEKA-val is találkoznak a későbbiekben. 

Időközben elkészült a bajnoki menetrend végleges verziója, s mint arra számítani lehetett, a szövetség által eredetileg vasárnapra időzített mérkőzések nem a hét utolsó napján, hanem az eddig megszokottak szerint, szombaton lesznek a hétközi találkozók mellett. Az új szezont a Ferencváros ellen így szeptember 2-án, szombaton 17.30 órától idegenben kezdik Borgyosék, ráadásul egyből televíziós mérkőzésen. A hazai debütálás szeptember 9-én, szombaton lesz, 17 órától vármegyei rangadón az Alba Fehérvárt fogadja a Kohász. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában