Jégkorong

2023.08.19. 08:30

A csapatszellem a fontos az Acélbikák hokisainál

A Dunaújvárosi Acélbikák a bajnoki felkészülés hajrájához érkezett. A DAB hokisai ma 17 órakor az Újpest ellen lejátsszák első felkészülési mérkőzésüket. Ennek kapcsán (is) beszélgettünk Azari Zsolttal, az Acélbikák első emberével.

Agárdy Csaba

Pénteken délelőtt a szakemberek már javában dolgoztak a Dunaújvárosi Jégcsarnok jégfestésén

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Néhány dolgot azért frissítsünk fel. A DAB kerete a holtszezonban átalakult, de nem olyan mértékben, ahogy korábban megszokhattuk, a csapat magja megmaradt. Változás elsősorban légiós téren történt, de a finn vonal megmaradt. (A DAB nyáron öt finn mellett egy cseh és egy amerikai játékost igazolt.) A lényeg: szeptember 29-én a dunaújvárosiak a fehérvári ­FEHA19 ellen kezdik a bajnokságot idegenben. 

– Marad a finn vonal, már csak azért is, mert sikerült szerződést hosszabbítani a finn edzővel, Niko Eronennel. Tavaly bizonyított, örömünkre szolgál, hogy a fiatal szakemberrel folytathatjuk a közös munkát. 

– Miért volt szükség a tavalyi finn légiósokat lecserélni? 
– Eronen bízott bennük, de munka közben derül ki, hogy ki mire képes. Persze vannak költségvetési korlátaink, de Eronen a csapat összetételének kialakításában szabad kezet kapott. 

– Ezek szerint kialakult a végleges keret... 
– Kilencvenöt százalékban igen. Most még egy centert keresünk, aki képes akár egymaga is eldönteni egy-egy mérkőzést. A jelöltünk megvan, de szerződést még nem írtunk alá. 

– Mire lehet képes a szezonban az újvárosi jégkorongcsapat? 
– Nem eredményekben gondolkodunk, persze a munka minőségét mindig az eredmények bizonyítják, az eredmény a visszajelzés. Szeretnénk, ha egyre több fiatal tehetség bizonyítana nálunk, és innen magasabb szintre juthassanak. Ez nehéz dolog, mert a fiatalokat egyre nehezebb a kemény, hosszú távú munkára fogni. Azt érzem, hogy a fiatalok nem hisznek a kemény munkában. Visszatérve az elvárásokra. Azt szeretnénk, ha a csapatérdek, a csapatszellem mindenek felett állna. Jó lenne, ha egyéni érdekek háttérbe szorulnának. Ha van összetartás, lesz eredmény is. Talán érzik a játékosok, hogy mit szeretnénk. Ennek nagyon jó visszajelzésének tartom, hogy a korábban Érdre távozók közül a Kárpáti Farkasoktól három nagyon tehetséges hokis visszatért hozzánk. 

A csapatszellemet már ma 17 órakor Újpesten bizonyítani lehet! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában