Dobogón

2023.07.02. 21:01

Erdélyi Janka Eb-bronzot szerzett a válogatottal

Befejeződött horvátországi U15-ös női vízilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott végül a harmadik helyet szerezte meg, soraiban a DFVE játékosával, Erdélyi Jankával. A tornán az újvárosi klub felnőtt játékosa, Sajben Nikolett pedig játékvezetőként működött közre.

Gallai Péter

A két DFVE résztvevő: Erdélyi Janka játékosként harmadik helyet szerzett, Sajben Nikolett pedig Magyarország jétékvezetője volt az Eb-n

Forrás: DFVE

A nemzeti csapat a szerbeket, a horvátokat és az olaszokat is nagy különbséggel legyőzve, csoportelsőként jutott egyből a nyolcaddöntőbe, ahol a németeket is kiütötték (23–5). Az elődöntőben aztán a görögök 12–11-re nyertek, így pénteken este a bronzéremért játszottak a lányok a csoportban már tíz góllal felülmúlt olaszok ellen. S ezúttal sem hagytak sok kételyt, ki a jobb, 14–8-as sikerükkel szerezték meg a harmadik helyet. Erdélyi egy góllal vette ki a részét ebből a sikerből. – Nagyon hálás vagyok, hogy a tagja lehettem ennek a csapatnak és örülök annak, az első világversenyemen ilyen szép helyezést tudtunk elérni – idézte játékosát a klub közösségi oldala. 

Nagyon örült a csapat a bronzéremnek
Forrás: DFVE

A tornának volt még egy dunaújvárosi szereplője, Sajben Nikolett játékvezetőként képviselte Magyarországot az Eb-n, amit végül Spanyolország nyert meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában