Legjobbak

2023.07.03. 10:00

Diákolimpiai bajnok lett strandkézilabdában a Rudas csapata

Hibátlan teljesítménnyel szerzett diákolimpiai bajnoki címet a Rudas középiskola DKKA-játékosokból álló strandkézilabda-csapata az V–VI. korcsoportban.

Gallai Péter

A dunaújvárosi együttes mind a hét meccsét megnyerve ünnepelhetett végső győzelmet Alsóörsön

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A sportág végső fináléját két kategóriában is az alsóörsi strandon rendezték meg a közelmúltban. ­Miután folyamatosan nő a sportág népszerűsége, egyre több a nevező csapat, így idén már elődöntőket is kellett rendezni. 

A csúcseseményre végül tíz-tíz csapat jutott be mindkét korcsoportban, mindkét nemből, így a négy nap során több mint háromszáz sportoló kézilabdázott a homokban.
A V–VI. korcsoportban az elődöntőből a negyedik helyen jutott a fináléba a Rudas középiskola együttese, amelynek keretét a Dunaújvárosi Kohász utánpótlás-játékosai alkották: Angyali Dalma, Bartók Dorina, Csökmei Réka, Gajdos Petra, Graffy Tamara, Mikó Luca, Takács Száva,  Vas Kitti. A testnevelő Horváth István, a felkészítő edző pedig a DKKA felnőttkeretének tagja, Krupják-Molnár Beatrix volt.

A jól megérdemelt aranyérmeket veszik át a lányok Forrás: MDSZ

A Rudas a döntőben csoportjában a Kazincbarcika (Szalézi gimnázium), a Vác (Boronkay), a Veszprém (Noszlopy) és a Hajdúnánás (Kőrösi) csapatát egyaránt 2–0-ra győzte le. A négy közé jutásért ugyanilyen különbséggel múlták fe­lül a dorogi Zsigmondy gimnáziumot, majd az elődöntőben ennyire a már egyszer legyőzött Hajdúnánást.
A fináléban aztán megismétlődött a tavalyi párosítás, amikor a Rudas és a váci Boronkay mérkőzött meg a bajnoki címért. 2022-ben utóbbiak nyertek, most azonban sikerült a visszavágás, és 2–0-ás sikerrel a dunaújvárosi csapat ünnepelhetett végső győzelmet.
Ezen felül is jutott még elismerés a küldöttségnek, ugyanis Bartók Dorinát választották meg a legjobb kapusnak, Krupják-Molnár Beatrixot pedig a legjobb felkészítőnek.

Bartók Dorina lett a legjobb kapus
Forrás: MDSZ

 

Krupják-Molnár Beatrix lett a legeredményesebb felkészítő 
Forrás: MDSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában