Bizakodás

2023.06.22. 14:30

Remek előjelekkel várhatják a vb-t

Tanulságos és eredményes világkupa sorozat áll a magyar tornászok mögött, a nyári pihenő előtt három challenge kupán indultak a válogatott versenyzők. Altorjai Sándor, a Magyar Torna Szövetség főtikára úgy látja, több versenyző esetében kifejezetten jók az előjelek a vb előtti felkészülés megkezdésekor.

Duol.hu

Altorjai Sándor főtitkár a DKSE tornászait is dicsérte

Forrás: MATSZ/Freschli József

– Lehetne itt összesíteni, hogy hány versenyen hány érmet szereztek a magyarok, de szerintem most nem ez a lényeg. Biztató, hogy viszonylag jó pontszámokkal zártak kiemelt versenyzőink. Jó volt látni, hogy Kovács Zsófia győzni tudott felemáskorláton a várnai vk-állomáson. Ott egyébként a lányoktól a szintén Dunaújvárosi KSE versenyző  Czifra Bettina Lili is a dobogó legmagasabb fokára tudott állni a gerenda döntő után. A DKSE-t azért is említem, mert a klub tornaszakosztálya most ünnepelte megalapításának 50. évfordulóját. Női vonalon az elmúlt nemzetközi versenyeken dobogóra állt még  Mayer Gréta és Bácskay Csenge is. A fiúknál Mészáros Krisztofer, Molnár Botond és Vecsernyés Dávid is éremszerző volt. De még egyszer hangsúlyozom: számomra sokkal inkább a pontszámok tetszettek – idézte a sportvezetőt a MATSZ közleménye.

A válogatottak egy rövid nyári pihenőt követően hamarosan megkezdik a felkészülést az őszi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, amit Antwerpen rendeznek meg szeptember 30. és október 8. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában