Az utánpótláscsapatok helyzete

2023.04.23. 19:25

A DSE Röplabda Akadémia korosztályos sportolóinak szereplését összegeztük

A DSE Röplabda Akadémia korosztályos együtteseinek 2022/2023. évi bajnokságban történő eddigi szerepléséről, aktuális helyzetéről az akadémia utánpótlás-vezetőedzője, az egykori válogatott, Szabó Gábor adott tájékoztatást.

Gróf András

Az U20-as csapatból szinte mindenki játszik az NB I-ben is

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

U11-es korosztály vegyes, országos szupermini bajnokság (edzők: Dolmán Viktor, Szabó Péter, Szabó Gábor): – A legfiatalabb korosztály két helyszínen készül. A legfőbb bázisunkon, a Dózsa iskolában közel negyvenen, és egy másik csoport a Hildben tizenkét fővel. Heti négy edzésen sajátíthatják el a sportág alapjait a gyerekek. Ebben a korosztályban még nem számoljuk az eredményt, az a fontos, hogy a gyerekek megszeressék a röplabdát. Április végén Balatonfüreden lesz a következő találkozónk. 

U13-as korosztály lány, Őryné Merő Nóra országos mini bajnokság III. osztály közép csoport (edző: Johan József): – Itt már a fiúk és a lányok külön versenyeznek négyfős csapatokkal. Ebben a korosztályban sok csapat van országos szinten. A lányok csoportjukban bekerültek a felsőházba, ahol jól szerepelnek, jelenleg a második helyen állnak. 

U13-as korosztály fiú, Dunszt Ferenc országos mini bajnokság I. osztály (edző: Dolmán Viktor): – A korosztályban zömében fiatalabb játékosok szerepelnek, hiszen csak három fog a szezon végén „kiöregedni”. A célkitűzés a hatos döntőbe való kerülés volt, de sajnos év közben betegségek hátráltatták az edzésmunkát. 

U15-ös korosztály lány, dr. Kotsis Attiláné III. osztály nyugati B csoport (edző: Szabóné Vida Andrea): – A másod­osztályban szerettük volna indítani a csapatot, de a szövetség a harmadikba sorolta. Ami tulajdonképpen nem baj, hiszen benne vagyunk az első háromban. Még vannak hátra tornáik, remélem, ezeken eredményesen szerepelünk majd. 

U15-ös korosztály fiú, Tatár Mihály I. osztály (edző: Szabó Péter): – Az edzéslehetőségek eléggé behatároltak voltak, hiszen a fűtés nélküli sportcsarnokban elég nehéz volt minőségi munkát végezni. Itt is a hatos döntő volt a cél, ami még matematikailag elérhető, de nem lesz egyszerű. 
U20-as lány, III. osztály nyugati csoport (edző: Szabó Gábor): – A csapatban tulajdonképpen öt évjárat szerepel, az osztály jelenleg a megfelelő szint a számunkra, ahol minden tornán egy győzelem és egy vereség volt a mérlegünk. Szépen fejlődnek a lányok, de itt is gondot jelent a korlátozott edzéslehetőség. 

Az U20-as csapat valószínűleg ott lesz a hatos döntőben

U20-as fiú I. osztály (edző: Tomanóczy Tibor): – Ez a gárda minden valószínűség szerint bejut az országos hatos döntőbe. Ebből a korosztályból szinte mindenki szerepel az NB I-es csapatban is, ami előny, hiszen sokat fejlődhetnek a felnőttek elleni mérkőzéseken. A dobogós helyezés mindenképpen reális célkitűzés. 

U17-es fiú I. osztály (edző: Gelencsér Balázs): – Az alapszakaszban elég jól teljesített az együttes, de utóbbi hónapokban Szalai Kristóf sérülése miatt elég sok meccset veszítettünk. Kevés az esélyünk a hatos döntőbe kerülésre, ami „fájdalmasan” érintene minket, hiszen náluk bíztunk a jó eredményben. Azonban azt is tudni kell, hogy ez a korosztály életkori sajátosságok miatt a legproblémásabb. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában