A DFC a III. Kerület ellen nyert hazai pályán egy góllal

2023.01.19. 17:44

Győzelemmel kezdték az edzőmérkőzéseket

A labdarúgó NB III. középcsoportjának tavaszi rajtjára készülő Dunaújváros FC együttese szerdán lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését. Az újvárosiak a Radari Sporttelep műfüves pályáján az NB III. nyugati csoportjában szereplő III. Ker. TVE csapata ellen megnyerték az összecsapást.

Gróf András

Egy helyzet a vendégek kapuja előtt, amit végül háromszor tudott bevenni a dunaújvárosi együttes Fotó: Laczkó Izabella

Fotó: LI

Dunaújváros A találkozó előtt kiderült, hogy Csiki Norbert távozik a klubtól, a hírek szerint külföldön folytatja a pályafutását. A rutinos kapus, Pokorni Péter pedig betegség miatt hagyta ki ezt a találkozót. 

DFC–III. Ker. TVE 3–2 (1–1) 

Dunaújváros FC: Hegedűs L. – Juhász Gy., Papp M., Hesz, Stampfel, Péter N., Varga Sz., Dorogi R., Jakab D., Székely B., Szepessy R. Vezetőedző: Horváth Ferenc. 
A második félidőben játéklehetőséget kapott: Molnár L., Békes, Galambos, Hegedűs K., Gosztonyi, Kesztyűs M., Tóth Á., Novák Zs., Marlen, Ferenczy M., Molnár S. 
III. Ker. TVE: Hajagos – Marqinos, Erdei, Egerszegi, Lapu, Hegedűs L., Kozics, Schuszter, Barczi, Vankó, Elek B. Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
A második félidőben játéklehetőséget kapott: Kemenes B., Kulcsár D., Varga R., Anday, Kirják, Szabó D., Török L., Kósa M., Lakatos Cs., Soós D., Farkas B. 

Csiki Norbert távozik a DFC-től, a hírek szerint külföldön folytatja a játékot

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, de néhány perces fölényüket követően kiegyenlített lett a játék, így mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de azok kimaradtak. A játékrész második felében azonban felpörögtek az események, ami után a fővárosiak szerezték meg a vezető találatot. 
Nem sokkal később lehetőség adódott az egyenlítésre, de Papp Máté büntetőjét Hajagos hárította. A játékrész vége előtt Dorogi Renátónak sikerült a hálóba találnia (1–1). 

 

A szünetben szinte a teljes kezdőcsapatot lecserélte Horváth Ferenc vezetőedző, csupán Jakab Dávid és Papp Máté maradt a pályán. A félidő elején Novák Zsombor szerzett vezetést a házigazdák számára. Tizennégy méterről nagy gólt lőtt a kapu bal felső sarkába. Ezt követően a tizenhatoson belül az emelgető Jakab elől mentettek a vendég védők. A hajrában aztán Novák a bal oldalon az alapvonalig cselezte magát, majd középre gurított, és a lendületből érkező Jakab Dávid közelről lőtt a hálóba. Néhány perccel a lefújás előtt a vendégek még egy gyors kontra végén szépítettek. 
A tervek szerint a dunaújvárosiak szombaton délelőtt 11 órakor a szintén harmad­osztályú Bicske FC otthonában játszanak újabb felkészülési mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában