Jégkorong

2022.11.07. 09:38

Győzelem az UTE ellen

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Régen kezdett úgy mérkőzést a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata, mint vasárnap este. Ekkor az Erste Ligában az Újpest volt az ellenfele, és a negyvenkilencedik másodpercben Léránt René már megszerezte a vezetést a dunaújvárosiaknak. A mérkőzés felénél pedig már 5-0 volt a DAB javára. A folytatásban a vendégek feljöttek 6-4-re, de az Acélbikák győzelme nem került veszélybe (7-4).

Csütörtöktől a Tüskecsarnokban hatcsapatos tornát rendez a Magyar Jégkorong Szövetség. A Sárközy Tamás Emléktorna miatt szünet lesz az Erste Ligában.

DAB – UTE 7-4 (3-0, 2-2, 2-2)
Dunaújváros, 300 néző. Vezette: Nagy, Dósa, Kis-Király, Mizsák. 
DAB: Järvinen – Varga, Svars (1), Niskanen (1), Valtola (4), Szabó 1 – Léránt 1, Brus 1 (1), Embrich (1), Hadzinikolic (2), Dézsi – Lammi, Vas, Szalma 1 (2), Török, Somogyi B. 3 – Tolsztusko, Erdély, Strenk, Horváth, Tamás. Vezetőedző: Niko Eronen.
UTE: Sági (Monostori) – Tornyai, Kiss D., Benk, Henttonen, Just – Kmec (1), Pokornyi, Shirley, Kiss Patrik (1), Pereszunko 2 – Kiss Phil (1), Balázsi, Nemes, Németh 1, Kovács A. (1) – Balogh 1, Madácsi (1), Kovács S. (1). Vezetőedző: Virág Csaba.

További eredmények: DVTK Jegesmedvék – Budapest JAHC 2–3 (1–1, 1–0, 0–2), FTC-Telekom–Debreceni EAC 0–4 (0–1, 0–1, 0–2), Gyergyói HK–SC Csíkszereda 5–2 (2–0, 2–1, 1–1).

Niko Eronen, mérkőzés után: - Nagyon jól kezdtük a találkozót, rendre megnyertük a párharcokat és ez a játék, az eredmény alakulásán is meglátszott. A második harmadban hasonlóan jól teljesítettünk, de a végén kicsivel nehezebbé tettük magunknak a meccset azzal, hogy két könnyű gólt is lőhetett az Újpest. A harmadik húsz perc jó lecke volt fiatal csapatunknak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában